Vegan: Ρεβιθοκεφτέδες με δροσερή σάλτσα πιπεριάς

Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα υπέροχο πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα. Ο συνδυασμός τους με την σάλτσα πιπεριάς, τους κάνει ακόμα πιο νόστιμους.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Δεν μας πειράζει να έχει μικρά κομματάκια μέσα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή με τους κεφτέδες.

Βήμα 2

Ρεβιθοκεφτέδες: Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ να σπάσουν, όχι να γίνουν πολτός, αλλά μικρά κομμάτια. Σπάμε τη βραστή πατάτα με ένα πιρούνι καλά και τη βάζουμε μαζί με τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες. Τους περνάμε από αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν, τους βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε πλάι στη δροσερή σάλτσα πιπεριάς.

Επόμενο Άρθρο