Ακολουθήστε μας:
Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Ξεκινά κακοκαιρία στη χώρα με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

22 Αυγούστου 2022
Άστατος ο καιρός την Παρασκευή – Πού θα βρέξει

Κακοκαιρία ξεκινά στη χώρα από σήμερα, Δευτέρα, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα την Τρίτη και την Τετάρτη σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας καθώς και την Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, αλλά και σε Σποράδες και Εύβοια, ενώ αναμένεται σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ενδεικτικά, την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική μόλις θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς, στη Bόρεια Ελλάδα θα είναι κάτω από 30 βαθμούς. Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός και το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής και μάλιστα την Πέμπτη, για ακόμη μια ημέρα, πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή και με άνοδο της θερμοκρασίας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, για πέντε μέρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στην Αττική, σχολιάζοντας πως «αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, πέντε στις πέντε μέρες Αύγουστο να βρέχει».

Σήμερα, Δευτέρα, μπορεί να έχουμε ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Πού θα βρέξει σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr, για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων εντοπίζεται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 31-33, στην Ήπειρο από 18 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33-34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς και στα δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα). Το βράδυ στα δυτικά και νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη και την Παρασκευή

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πηνειού: Διακομματικό μέτωπο για οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό της Γλύφας

Επόμενο Άρθρο

Χάρης Μιχαλακόπουλος: Τα άρτον και θεάματα δε θα κρύβουν συνέχεια τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Σχετικά Άρθρα

Δίκη Τεμπών: Αναζητείται Δικαιοσύνη-Ανάλγητο το κράτος-Οργή για όσα έγιναν
Νέα

Δίκη Τεμπών: Αναζητείται Δικαιοσύνη-Ανάλγητο το κράτος-Οργή για όσα έγιναν

24 Μαρτίου 2026
Καιρός: Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίες
Νέα

Με καλό καιρό η Δ.Ελλάδα τη νέα εβδομάδα-Πότε έρχονται βροχές

23 Μαρτίου 2026
Άγιο Φως: Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα – Πώς θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη χώρα
Νέα

Αγωνία για το Άγιο Φως λόγω του πολέμου – Πώς θα έρθει στην Ελλάδα

22 Μαρτίου 2026
Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
Νέα

Mε βροχές και κρύο οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

22 Μαρτίου 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Ένωση Παλαιών Προσκόπων: Με επιτυχία εκδήλωση για τα 100 χρόνια Ζωής και Δράσης του Πυργιώτικου Προσκοπισμού
Πολιτισμός, Τοπικά

Ένωση Παλαιών Προσκόπων: Με επιτυχία εκδήλωση για τα 100 χρόνια Ζωής και Δράσης του Πυργιώτικου Προσκοπισμού

25 Μαρτίου 2026
Οι στάσεις των λεωφορείων και οι ποινές στους δήμους που δεν τις φροντίζουν!
Ελλάδα

Οι στάσεις των λεωφορείων και οι ποινές στους δήμους που δεν τις φροντίζουν!

25 Μαρτίου 2026
Ρεύμα: Βοήθημα επανασύνδεσης έως και 6.000 ευρώ – Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Οικονομία

Αποσύρονται μπλε τιμολόγια ρεύματος – Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς

25 Μαρτίου 2026
Πύργος: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της Παλιγγενεσίας (φωτο)
Ελλάδα, Τοπικά

Πύργος: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της Παλιγγενεσίας (φωτο)

25 Μαρτίου 2026
Επόμενο Άρθρο
Χάρης Μιχαλακόπουλος: Στα χέρια ενός θεατρίνου(Ζελένσκι) και σε πολιτικές μαριονέτες οι τύχες των Ελλήνων;

Χάρης Μιχαλακόπουλος: Τα άρτον και θεάματα δε θα κρύβουν συνέχεια τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Νίκη Κοκκαλιάρη: Δυτική Ελλάδα, η δεύτερη πιο φτωχή Περιφέρεια της χώρας

Νίκη Κοκκαλιάρη: Δυτική Ελλάδα, η δεύτερη πιο φτωχή Περιφέρεια της χώρας

Παναγιωτόπουλος Γιώργος: Το κόστος παραγωγής και η ακρίβεια της καθημερινότητας πλήττουν ανεπανόρθωτα την αγροτική ζωή

Παναγιωτόπουλος Γιώργος: Το κόστος παραγωγής και η ακρίβεια της καθημερινότητας πλήττουν ανεπανόρθωτα την αγροτική ζωή

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος