Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και νηστείας, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο αδιέξοδο σχετικά με το τι επιτρέπεται να καταναλώσουν και τι όχι. Η νηστεία, έχει «χαλαρώσει» με το πέρασμα των χρόνων, καθώς αν και αρχικά απαγορευόταν, πολλοί δεν νηστεύουν το λάδι καθώς και τα γαλακτομικά.
Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι (αν και όχι η ελιά).
Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:
- Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
- Φρούτα και χυμοί
- Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
- Λαχανικά
- Ξηροί Καρποί
- Ζυμαρικά
Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά
Πηγή:www.iefimerida.gr