Τελικά στην Ηλεία οι καρεκλοκένταυροι Ηγεμόνες όλο για ανάπτυξη μιλούν και η όποια απομακρύνεται συνεχώς.
Αυτοί οι ίδιοι, χωρίς αυτοκριτική για την πλήρη αποτυχία τους σε όλα, αφού ο Νομός συνεχώς βυθίζεται στην υπανάπτυξη και την μιζέρια, θα ξαναζητήσουν πάλι την ψήφο σου για να στρογγυλοκάτσουν πάλι στην καρέκλα τους και να… κάνουν τα πολυδάπανα ταξίδια τους χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα και χωρίς ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ οικονομικό απολογισμό!!! (συγκεντρώνουμε στοιχεία και θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας).
Το μόνο αποτέλεσμα που έχουν φέρει είναι να σταματά ότι καλό υπήρχε, να μην έχουν ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικό αποτέλεσμα όσα χρόνια “βρίσκονται στο τιμόνι” και αντί για αυτοκριτική και παραίτηση συνεχίζουν το καταστροφικό για τον Νομό έργο τους, υποβοηθούμενοι από τοπικά ΜΜΕ που τους προβάλλουν συνεχώς!!!
Όπως όλα δείχνουν το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα…. μετακομίζει μόνιμα(?) στον Δήμο Αιγιαλείας απο την Αμαλιάδα όπου διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι αντιδράσεις στην Ηλεία φαίνεται να είναι μικρές ακόμα παρότι το Φεστιβάλ ήταν μια γιορτή παραδοσιακών προϊόντων που προβαλλόταν σε όλη την Ελλάδα με την συγκέντρωση παραγωγών απο πολλές περιοχές όχι μόνο της Ηλείας αλλά και Πανελλαδικά!
Το φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” όπως αναφέρει η ανάρτηση του σάιτ filodimos.gr, απ’ όπου και η φωτ., διοργανώνεται από τον Δήμο Αιγιαλείας μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις μέρες λειτουργίας του, θα φιλοξενήσει πολύπλευρες δράσεις γαστρονομίας και μαγειρικής από πάνω από 150 σεφ από όλη τη χώρα αλλά και 60 εκθεσιακά περίπτερα τοπικών -και όχι μόνο- επιχειρήσεων του χώρου των τροφίμων και ποτών.
Στόχος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος, είναι όχι μόνο η προώθηση των τοπικών προϊόντων στην καθημερινή αλλά και υψηλή μαγειρική αλλά και η καταγραφή ντόπιων γεύσεων και συνταγών, με απώτερο σκοπό να δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση.
Αξιοσημείωτο είναι πως το τιμώμενο προϊόν της φετινής διοργάνωσης θα είναι η κορινθιακή σταφίδα “Vostizza”, ένα προιόν που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας και της Ελλάδος γενικότερα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με την Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και τον Σύλλογο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας θα παρασκευάσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τη μεγαλύτερη σταφιδόπιτα του κόσμου μήκους 50 μ. περίπου, (διαστάσεις αξιολόγησης για το βιβλίο Γκίνες), η οποία θα κοπεί κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων και θα μοιραστεί στους επίσημους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Παράλληλα, οι αρχιμάγειρες θα παρουσιάσουν τις “Εκατό και Μία συνταγές με Σταφίδα”, αναδεικνύοντας γνωστές και νέες ιδέες για γαστριμαργικές απολαύσεις.
Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως για 1η φορά στα Ελληνικά δεδομένα, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας θα καταγράψουν και θα παρουσιάσουν προς γευσιγνωσία στους επισκέπτες 300 πίτες που θα προετοιμάσουν τοπικοί μάγειρες και μαγείρισσες, ώστε το Αίγιο να αναδειχθεί ως “πόλη της παραδοσιακής πίτας”, όπως αναφέρει το filodimos.gr.
Aκόμα νηστίσιμη Διατροφή αλλά και Μοναστηριακή Διατροφή της Αχαΐας είναι δυο σημαντικοί πυλώνες του Γαστρονομικού Τομέα του Φεστιβάλ που θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν αλλά και να γευτούν.
Με στοιχεία απο filodimos.gr