Τα κέικ με κακάο είναι από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Αν δεν θέλετε να καταναλώσετε επιπλέον αυγά, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ένα πανεύκολο κέικ με κακάο χωρίς αυγά που βγαίνει πολύ αφράτο. Δεν θέλει μίξερ ούτε άλλο ιδιαίτερο σκεύος. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αντικαθιστώντας το βούτυρο με σπορέλαιοτο κέικ γίνεται κατάλληλο και για vegan διατροφή ή νηστεία.
Αφράτο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ | Πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, που όμως βγαίνει αφράτο και με την υγρασία που χρειάζεται.
4.1 από 42 ψήφους
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής
- 1 1/2 φλιτζάνι (200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι (25 γρ.) κακάο σκόνη (άγλυκο), κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅓ του φλιτζανιού (75 γρ.) αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλιτζάνι (240 ml) ζεστό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή ξίδι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το νερό, το χυμό λεμονιού ή το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι μέχρι να αναμιχθούν καλά και να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνη φόρμα (20 εκ.) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για περίπου 30′. Αφήνετέ το κέικ για 10′ λεπτά σε σχάρα να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη.