30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τσιγαριαστή αλμύρα με αυγό μάτι και φέτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε την αλμύρα για 2 λεπτά.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα μεγάλο σαγανάκι), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σπάμε τα αυγά στο κέντρο του τηγανιού και τα τηγανίζουμε «μάτια».
- Λίγο πριν τα αυγά είναι έτοιμα (να έχει σχεδόν ασπρίσει το ασπράδι τους), βγάζουμε τα χόρτα από το νερό με μια πιρούνα, τα αφήνουμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα για να στραγγίξουν το περισσότερο νερό και τα τακτοποιούμε γύρω από τα αυγά, χωρίς να ανακατέψουμε (θα παρασύρουν και ελάχιστο νερό μαζί τους, αλλά δεν μας πειράζει).
- Πάνω τους σκορπίζουμε τα τρίμματα φέτας.
- Αλατοπιπερώνουμε όλο το φαγητό, ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι η φέτα να λιώσει και τα ξεροψηθεί ελαφρώς και τα χόρτα να γυαλίσουν από το λάδι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
gastronomos.gr