Στα νέα πορίσματα για τα νεκρά παιδιά σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα με την Ειρήνη Μουρτζούκου να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τον θάνατό τους, κοινό εύρημα εμφανίζεται η πνευμονορραγία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες ιστοπαθολογικές εκθέσεις που έχουν στα χέρια τους τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, το ήπαρ και οι πνεύμονες παρουσιάζουν οίδημα και έντονη συμφόρηση.
Ο θύμος αδένας σε δύο βρέφη έχει εικόνα έναστρου ουρανού, ένα εύρημα, που όπως εξηγούν ειδικοί στο Live News, παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου και ασφυξία.
«Η πνευμονορραγία, η οποία εντοπίζεται και στα πέντε βρέφη, εμφανίζεται στην ασφυξία», λέει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης. «Στην πνευμονορραγία αυτό που συμβαίνει είναι ο ασθενής προσπαθεί να κάνει βίαια εισπνοή και λόγω αυτής της προσπάθειας σπάνε τα αγγεία και προκαλείται η πνευμονορραγία», προσθέτει.
Τα κοινά ευρήματα
Οι περαιτέρω αναλύσεις που έχουν γίνει, έχουν δείξει για τρία παιδιά:
Πρώτη κόρη Ειρήνης, 19 ημερών
Πόρισμα ιστοπαθολόγου: Εικόνα έναστρου ουρανού, ένα εύρημα που παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου και ασφυξία
Νέο πόρισμα: Χωρίς ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις
Μωρό Κατερίνας, 6 μηνών
Πόρισμα ιστοπαθολόγου: Χωρίς ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις
Νέο πόρισμα: Εικόνα έναστρου ουρανού
Παναγιωτάκης, 15 μηνών
Πόρισμα ιατροδικαστή: Ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης δεν έστειλε τον θύμο αδένα προς εξέταση
«Στερήθηκαν οξυγόνο χωρίς παθολογία»
«Η ιατροδικαστική δεν στηρίζεται μόνο στη στατιστική και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πλέον έχουμε δεδομένα ακόμα και από διαφορετικές επιστήμες, που μας δίνουν πια μια βεβαιότητα ως προς τον μηχανισμό θανάτου» λέει από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.
«Όποιος διαβάσει ακόμα και τα παθοανατολογικά ευρήματα, που επαναλαμβάνεται πολλές φορές ο όρος υποψία, καταλαβαίνει κανείς ότι τα παιδιά στερήθηκαν οξυγόνο και δεν διαπιστώνεται ότι έγινε από παθολογικό αίτιο αρά είναι εξωγενής ο παράγοντας» καταλήγει με νόημα ο κ. Λέων.
Μητέρα Μουρτζούκου: «Είναι ύποπτη από τα Χριστούγεννα και κανείς δεν την “ακουμπάει”»
Επανήλθη η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των θανάτων παιδιών σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα.
Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου μίλησε για τη στάση της 25χρονης κόρης της το τελευταίο διάστημα. Η ίδια η Ειρήνη Μουρτζούκου σε δηλώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές ανέφερε ότι θέλει να καταθέσει στην αστυνομία όλα όσα γνωρίζει για την περίπλοκη υπόθεση με τους θανάτους των πέντε βρεφών στην Αμαλιάδα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση των Αρχών, αφού έχει θεωρηθεί ύποπτη από τα Χριστούγεννα, αλλά κανείς δεν την «ακουμπάει».
Η νεαρή σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε ότι σε περίπτωση που μπει στη φυλακή, θα πάρει κι άλλους μαζί, με πρώτη και καλύτερη τη μητέρα της.
Μιλώντας στο OPEN, η Πόπη Αναγνωστοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Κανένας δεν την ακουμπάει. Είναι ύποπτη από τα Χριστούγεννα και κανένας δεν την “ακουμπάει”. Πήγε για κατάθεση πήγε, πήγε κάπου; Και εγώ και η οικογένεια μου και όλος ο κόσμος απειλούμαστε από την Ειρήνη», είπε αρχικά η μητέρα της.
«Από τα Χριστούγεννα λέει ότι θα πάει να καταθέσει. Ακόμα πηγαίνει», κατέληξε η Πόπη Αναγνωστοπούλου.