Bίδες με σάλτσα τόνου

Φτιάχνουμε απολαυστικές βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο. Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.

Υλικά

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C  στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.

Επόμενο Άρθρο