20′ προετοιμασία
18′ ψήσιμο
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 8′
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1.100 γρ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με λεμόνι και λευκή σοκολάτα, αρχικά στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Έπειτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα 150 γρ. σοκολάτας, ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού. Προκύπτει μια σφιχτή ζύμη.
- Παίρνουμε κουταλιές (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 16-18 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (τουλάχιστον 30 λεπτά).
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τα 100 γρ. σοκολάτας.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τα μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα, βουτώντας σε αυτήν ένα πιρούνι και σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνεια των μπισκότων.
gastronomos.gr












