Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result
Home Συνταγες

Εύκολη συνταγή για νόστιμο πρασόρυζο!

10 Μάιος 2017
Εύκολη συνταγή για νόστιμο πρασόρυζο!
ShareTweetPin

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 7-8 μέτρια τρυφερά πράσα
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο
  • 5 φλ. νερό ζεστό
  • 2 κ.σ άνηθο χυμό από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το πρασόρυζο, αφαιρώντας το πράσινο μέρος  από τα πράσα. Κόβουμε το λευκό μέρος σε χοντρές φέτες.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κομμένο πράσο προσθέτωντας ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό. Αχνίζουμε το πράσο, για να γίνει πιο ελαφρύ, να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει ελαφρά.

Προσθέτουμε στο στεγνό πλέον τηγάνι  το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Πάντα σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πράσο και το κρεμμύδι να γίνουν διάφανα και να βγάλουν όλη τους τη γλύκα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζεστό νερό.

Μόλις πάρει βράση το πρασόρυζο, ρίχνουμε το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή, ίσα που να κοχλάζει το πρασόρυζο.

Μισοκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πρασόρυζο για 17 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού μερικές φορές, με προσοχή να μην λιώσουμε τα πράσα.

Αλατοπιπερώνουμε πάντα προς το τέλος του βρασμού. Μόλις περάσουν τα πρώτα 15-16 λεπτά βρασμού, ρίχνουμε στο πρασόρυζο περίπου δυο-τρεις κουταλιές σαούπας ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών και στύβουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε το πρασόρυζο να σταθεί για 10 λεπτά και να τραβήξει το ρύζι τα υγρά που χρειάζεται.

Σερβίρουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Υπάρχει και η εκδοχή για πρασόρυζο με ντομάτα, απλά στα ίδια υλικά προσθέτουμε και ψιλοκομμένη ή τριμμένη ντομάτα.

Μυστικά για το πρασόρυζο

-Επιλέξτε πράσα τρυφερά και όχι χοντρά. Το πράσινο μέρος  από τα πράσα μπορείτε να το φυλάξετε για παρασκευή ζωμού ή σούπας.

-Για πρασόρυζο με ρύζι σπυρωτό ξεπλύνετε πολύ καλά το ρύζι σε σουρωτήρι με μπόλικο νερό. Στραγγίστε το και στύψτε το χυμό ενός λεμονιού πάνω στο ρύζι. Ανακατέψτε να πάει παντού. Έτσι το ρύζι θα βράσει σωστά και θα παραμείνει σπυρωτό μέσα στα υλικά του πρασόρυζου. Με αυτή την τεχνική ακόμα και το πιο πλούσιο σε άμυλο ρύζι παραμένει σπυρωτό και δεν λασπώνει στο βράσιμο

-Λίγο καρότο, στα υλικά του πρασόρυζου, δίνει απίστευτη νοστιμιά και γεύση που δένει με  τη γλύκα του πράσου και του κρεμμυδιού. Το λεμόνι και ο άνηθος κορυφώνουν την ένταση του απλού αλλά πεντανόστιμου πρασόρυζου.

-Σιγανό βράσιμο σε μέτρια  φωτιά.

-Πάντα τα βότανα τα προσθέτουμε στο τελείωμα του μαγειρέματος για να κρατάμε όλα τα αρώματα και το χρώμα τους έντονο.

-Λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τελείωμα του πρασόρυζο βοηθάει στο σωστό χείλωμά του και παραμένει σπυρωτό μέχρι το τέλος.

argiro.gr

ShareTweetPin
Προηγούμενο Άρθρο

Οι εφημερίες σε Πύργο – Αμαλιάδα – Νομός Ηλείας (09/05)

Επόμενο Άρθρο

Πανηλειακός: Την Κυριακή (4.30) ο αγώνας Κυπέλλου για την ομάδα Γυναικών

Σχετικά Άρθρα

Ζαχάρω: Νεκρός 67χρονος-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Τοπικά

Ζαχάρω: Νεκρός 67χρονος-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ

16 Απρίλιος 2021
Περιοδικό Γαστρονόμος: Πάσχα στον Μοριά-Ταξίδι και στην Ηλεία μας
Τοπικά

Περιοδικό Γαστρονόμος: Πάσχα στον Μοριά-Ταξίδι και στην Ηλεία μας

16 Απρίλιος 2021
Ανδραβίδα: το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης- Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη
Τοπικά, Ελλάδα

Ανδραβίδα: το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης- Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη

16 Απρίλιος 2021
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Πύργου καλλωπίζει την πόλη μας
Τοπικά

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Πύργου καλλωπίζει την πόλη μας

16 Απρίλιος 2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Ανδραβίδα: το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης- Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη
Τοπικά, Ελλάδα

Ανδραβίδα: το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης- Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη

16 Απρίλιος 2021
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Πύργου καλλωπίζει την πόλη μας
Τοπικά

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Πύργου καλλωπίζει την πόλη μας

16 Απρίλιος 2021
Αρχ.Ολυμπία: Πρόταση φιλοξενίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών
Τοπικά

Αρχ.Ολυμπία: Πρόταση φιλοξενίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

16 Απρίλιος 2021
Απίστευτη καταγγελία: Επί 15 ημέρες 41χρονος που πέθανε από κορονοϊό παραμένει στο νοσοκομείο Πύργου
Τοπικά

Απίστευτη καταγγελία: Επί 15 ημέρες 41χρονος που πέθανε από κορονοϊό παραμένει στο νοσοκομείο Πύργου

16 Απρίλιος 2021
Επόμενο Άρθρο
Πανηλειακός: Την Κυριακή (4.30) ο αγώνας Κυπέλλου για την ομάδα Γυναικών

Πανηλειακός: Την Κυριακή (4.30) ο αγώνας Κυπέλλου για την ομάδα Γυναικών

Αισθητή σεισμική δόνηση κοντά στον Πύργο 3R

Αισθητή σεισμική δόνηση κοντά στον Πύργο 3R

Πλέι οφ – Πλέι άουτ: Σάββατο στις 7.00 Πανηλειακός – Ξενοφώντας και όλο το πρόγραμμα του Σ/Κ

Πλέι οφ – Πλέι άουτ: Σάββατο στις 7.00 Πανηλειακός – Ξενοφώντας και όλο το πρόγραμμα του Σ/Κ

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Να μην ξαναεμφανιστεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Ηλεία Οικονομία
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

Cookie Διάρκεια Χρήση
_ga 2 Έτη Αναγνώριση χρηστών
_gid 24 Ώρες Αναγνώριση χρηστών
_gat 1 Λεπτό Ρύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!