Συστατικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κάρυ, μέτριο σε σκόνη
- 1 κ.σ. πελτές τομάτας
- 4 καρότα καθαρισμένα
- 2 πράσα ολόκληρα
- 300 γρ. φακές
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. σπανάκι
- γιαούρτι για σερβίρισμα
- κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Τρίβουμε το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε το κάρυ, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα, ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Τέλος, ρίχνουμε τις φακές, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να μαλακώσει για 1 λεπτό.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα.
- Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι σε κάθε πιάτο και λίγα φύλλα κόλιανδρου.
https://akispetretzikis.com