Ακολουθήστε μας:
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας…της Αργυρώς!

21 Μαρτίου 2017
Λαχταριστό κέικ σοκολάτας…της Αργυρώς!

Υλικά Συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 200 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • Καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα

Εκτέλεση

Φροντίζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σοκολάτας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα  «πίνει» το μείγμα) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.

Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα (φόρμα για κέικ ή φόρμα δαχτυλίδι). Αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.

Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινώντας από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με τη μισή επικάλυψη.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.

Σε αυτό το κέικ υπάρχουν δύο εναλλακτικές: να το ολοκληρώσετε βάζοντάς του την επικάλυψη ή να το αχνίσετε με ζάχαρη άχνη. Η επιλογή δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι υπέροχες.

Τα μυστικά της Αργυρώς για τέλειο κέικ σοκολάτας!

Το μείγμα του κέικ πρέπει πάντα να καλύπτει τη φόρμα κατά τα 3/4 του ύψους της.

Προσοχή, δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου!

Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ με τη λάμα του μαχαιριού. Τη βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ  και αν βγει στεγνή το κέικ έχει ψηθεί.

Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή, κι όταν κρυώσει πήζει!

Δείτε όλες τις συνταγές για υπέροχα, αφράτα κέικ που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

argiro.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Οι εφημερίες σε Πύργο – Αμαλιάδα – Νομός Ηλείας (20/03)

Επόμενο Άρθρο

Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Πύλο;

Σχετικά Άρθρα

Ντομάτες γεμιστές: Διάφορες συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται
Συνταγες

Ντομάτες γεμιστές: Διάφορες συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται

16 Ιουνίου 2025
Συνταγες

Panzanella: η ιταλική ντοματοσαλάτα με ψωμί

13 Ιουνίου 2025
Συνταγες

Πανακότα: Διάφορες δροσερές συνταγές

11 Ιουνίου 2025
Συνταγες

Πατατοκεφτέδες με πικάντικο τυρί

10 Ιουνίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Δήμος Πύργου: Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τους κοινόχρηστους χώρους
Τοπικά

Δήμος Πύργου: Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τους κοινόχρηστους χώρους

17 Ιουνίου 2025
Αλλαγές στην εκπαίδευση-Μπαίνει τέλος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;
Εκπαίδευση, Ελλάδα

Βάσεις 2025: Τμήματα έκπληξη και «ναρκοπέδια» για τους υποψήφιους – Tι δείχνουν οι τάσεις

17 Ιουνίου 2025
Πύργος: Τραυματισμός μαθητή με σουγιά από άλλο μαθητή στο 3ο Λύκειο!
Νέα

Δ.Ελλάδα: Αυτοκτόνησε αστυνομικός σε χωράφι

17 Ιουνίου 2025
Φωτιά σε αμάξι-Συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι-Πως να προστατευθείτε
Τοπικά

Ηλεία: Μπαίνει τέλος στην μάστιγα της οδήγησης χωρίς δίπλωμα με τον νέο ΚΟΚ

17 Ιουνίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Πύλο;

Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Πύλο;

Βιάστηκαν να την κρίνουν! Στο 2:47 καθήλωσε κριτές και κοινό [vid]

Βιάστηκαν να την κρίνουν! Στο 2:47 καθήλωσε κριτές και κοινό [vid]

Μακελειό στο Λονδίνο! Τέσσερις οι νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες. Αναγνωρίστηκε ο δράστης!

Μακελειό στο Λονδίνο! Τέσσερις οι νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες. Αναγνωρίστηκε ο δράστης!

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!