ΠΥΡΓΟΣ: Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Χριστόπουλος – Xάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας

Κηδεύτηκε σήμερα στο Μάγειρα ο Γιώργος Χριστόπουλος που έφυγε νωρίς από την ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ηταν ενεργό μέλος της Κοινωνίας του Πύργου και προσπαθούσε πάντα να προσφέρει στα κοινά.

Μέλος στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Πύργου και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμ’ονων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Η προθυμία κ η προσφορά του για το σχολείο ήταν μεγάλη κ αναγνωρίσιμη τόσο από τους δασκάλους όσο και από τους γονείς κ τους μαθητές.

Προσπαθούσε με όλες του τις δυνατότητες να βοηθήσει τόσο τα ΑΜΕΑ όσο και τους μαθητές του σχολείου.

Από το Iliaoikonomia Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Xάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας 

Έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο όμως ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες βρήκαν την δύναμη και το κουράγιο για να χαρίσουν μέσα από έναν θάνατο, ζωή στους συνανθρώπους μας. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η μάχη με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας τα πάντα κινούνται στον ρυθμό του φονικού ιού. Παρόλα αυτά το βράδυ της Παρασκευής, παράλληλα με το μέτωπο του κορωνοϊού, γιατροί και νοσηλευτές έδιναν τη δική τους μάχη στα χειρουργεία του νοσοκομείου. 

Ένας 56χρονος από τον Πύργο έχασε τη ζωή του στην ΜΕΘ του ΠΓΠ Πατρών και η οικογένεια του βρήκε την δύναμη για να προχωρήσει στην απόφαση της δωρεάς των οργάνων του για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας και τα έχουν ανάγκη. 

Αμέσως οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΠΓΝ Πατρών ξεκίνησαν  αγώνα δρόμου για να προχωρήσουν άμεσα την όλη διαδικασία. Τα όργανα του 56χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή από αγγειακό εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία που υπήρχαν άνθρωποι που έδιναν μάχη για την υγεία τους. 

Η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και μάλιστα η μεταμόσχευση έγινε με απόλυτη επιτυχία, το ένα νεφρό διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, το άλλο στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατάλληλοι προς μεταμόσχευση ήταν και οι κερατοδειδής που αφαιρέθηκαν και αυτοί. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία λήψης των οργάνων σε συνθήκες κορωνοϊού είναι ακόμα πιο δύσκολη διότι προβλέπονται διαδικασίες ελέγχου για κορωνοϊο σε δότες και υποψήφιους λήπτες. Καθοριστική επίσης στο όλο εγχείρημα ήταν η συμβολή του ΕΚΑΒ που επιφορτίστηκε με τη μεταφορά των μοσχευμάτων.

Με πληροφορίες από Πελοπόννησο. 

Επόμενο Άρθρο