Υλικά
- φύλλο κρούστας
- ζαμπόν κομμένο σε φέτες
- τυρί κομμένο σε φέτες
- 1 αβγό
- 1 κ γλ ελαιόλαδο
- μέλι (προαιρετικά)
- σουσάμι (προαιρετικά)
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάς το αβγό και προσθέτεις το ελαιόλαδο.
Ανοίγεις το φύλο κρούστας από την συσκευασία του στον πάγκο σου, τυλίγεις και κόβεις στη μέση και ξανατυλίγεις και κόβεις στη μέση ακόμη μια φορά, δημιουργώντας έτσι μεγάλα τετράγωνα.
Σε δύο τετράγωνα τώρα φύλα κρούστας τοποθετείς μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί και τυλίγεις σε ρολάκι. Μόλις έφτιαξες μια φλογέρα.
Την βουτάς στο αβγό και την τηγανίζεις σε ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι το φύλο κρούστας να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Αυτό ήταν! Σερβίρεις τις φλογέρες σου ζεστές πασπαλίζοντας τες με μέλι και σουσάμι.
eimaimama.gr