Ακολουθήστε μας:
Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result
Home Τοπικά

Σύσκεψη για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος: Πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το 2020 – Παραχώρηση του έργου στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού

21 Ιανουαρίου 2020
Σύσκεψη για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος: Πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το 2020 – Παραχώρηση του έργου στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού
ShareTweetPin

Πολύ δύσκολα να ξεκινήσει το 2020 ο δρόμος Πάτρα – Πύργος. Υπάρχει συμφωνία με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο στάδιο της έγκρισης όλων των παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθυστερήσει πολύ το να ξεκινήσει το έργο από δικαστικές προσφυγές  από κάποιον από τους 3 σημερινούς εργολάβους (ήδη το έχουν δηλώσει). Σε αυτή την περίπτωση η έναρξη εργασιών πηγαίνει για τέλη 2021!!!

Ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλής άνοιξε τα χαρτιά του στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη , εκπροσώπων φορέων και των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής προκρίνει την παραχώρηση του έργου, άρα στην ουσία την επέκταση της σύμβασης, στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού. Με τον τρόπο αυτό το έργο θα κοστίσει συνολικά 300 εκ. ευρω , ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες νωρίτερα, τουλάχιστον κατά έξι μήνες, από τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

 Βέβαια, αναμένεται η οριστική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που θα απαιτήσει χρονικό διάστημα από 3 έως 6 μήνες.

 Η κατασκευή της Πατρών-Πύργου είναι για εμάς προτεραιότητα. Το έργο θα γίνει, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

 Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει δέσμευση προς την κυβέρνηση από την Ευρώπη για συνέχιση της χρηματοδότησης ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμο το 2023, όπως σαφώς επιδιώκεται.

Αναλυτικότερα:

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αχαΐας, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, κ. Άγγελο Τσιγκρή, κ. Ιάσωνα Φωτήλα και Ηλείας, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε, για το ίδιο θέμα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, την Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου, όπως ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους εκπροσώπους της ΠΕΔ και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, Απ. Κατσιφάρας, Κ. Σπηλιόπουλος, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Νικολακόπουλος. Επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Β. Γιαννόπουλος και Ν. Κοροβέσης, ο δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Χρ. Μυλωνάς, ο δήμαρχος Ήλιδας, Ι. Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Β. Αίβαλής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Π. Μπράμος, Π. Ανδρικόπουλος και Κ. Μπρίνια, καθώς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, Χρ. Καραγιάννης.

Ο  Υπουργός δήλωσε:

Οι συζητήσεις μας ήταν πραγματικά εποικοδομητικές, αφού κι εμείς από την πλευρά μας είχαμε σημαντικά νέα, και εστιάστηκαν σε ένα έργο: Πάτρα – Πύργος. Ένα έργο το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και αυτό έχει τεράστιο κόστος. Κόστος οικονομικό, κόστος κοινωνικό και το χειρότερο, κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Σήμερα μάλιστα πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτό. Και είχαν δίκιο. Χωρίς να θέλω να φανεί αντιφατικό, είμαστε δίπλα τους. Έχουμε την ίδια αγωνία.

Αυτό το έργο σήμερα που μιλάμε μπορούσε και έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το διαγωνισμό, το έσπασε σε 8 κομμάτια, έχασε πολύτιμο χρόνο, το έβαλε σε κίνδυνο, για δικούς της πολύ συγκεκριμένους λόγους. Όμως αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα.

Στην κατάσταση που παραλάβαμε, στις 2 εργολαβίες ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και σε άλλη μία υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ. Στις άλλες 5 υπήρχαν 3 διαφορετικοί ανάδοχοι. Θα είμαι ειλικρινής, δεν ενέπνεαν όλοι την ίδια εμπιστοσύνη ότι μπορούν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τα κομμάτια του έργου τους. Στα λόγια μπορούμε να λέμε ότι θα ολοκληρωθεί ένα έργο μέσα σε μια νύχτα, αλλά τα αδιάψευστα γεγονότα άλλα δείχνουν…

Ήδη υπήρχαν καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα και ήδη εργολάβοι είχαν αρχίσει να έχουν πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις… Κι ακόμα και αν κατάφερναν να ολοκληρωθούν κάποτε αυτά τα έργα, θα παίρναμε 5 έργα αποσπασματικά, τα οποία δεν θα συνέδεαν καμία περιοχή της Ηλείας με την Πάτρα και την Αθήνα, ούτε θα δημιουργούσαν πρόσβαση από και προς την Κυλλήνη, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Και επιπλέον θα είχαμε και τον κίνδυνο, αν όχι τη βεβαιότητα, να χαθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Με άλλα λόγια, το πραγματικό δίλημμα φτάσαμε να είναι αν το έργο θα γίνει τελικά ή όχι.

Εμείς, απ’ όταν ακόμα ήμασταν στην αντιπολίτευση είχαμε διαφωνήσει πλήρως με την κατάτμηση. Τώρα, είχαμε δύο επιλογές: Η μία, η εύκολη, ήταν να προχωρήσουμε κι εμείς σε αυτόν τον λάθος δρόμο των προηγούμενων. Δήθεν για να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ποιος θα μπορούσε να μας κατηγορήσει; Αυτοί που τώρα λένε ότι δήθεν εμείς καθυστερούμε; Και όταν το έργο όχι απλώς καθυστερούσε αλλά ναυαγούσε οριστικά, όπως ήταν μαθηματικώς βέβαιο, θα λέγαμε «δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι φταίνε»… Πολιτικά και κομματικά, εμείς θα είχαμε καθαρίσει. Όμως η δουλειά μας είναι να κοιτάμε το συμφέρον του τόπου, όχι το συμφέρον το προσωπικό μας και το κομματικό.

Η άλλη επιλογή, η δύσκολη, ήταν να βρούμε λύση για να γίνει το έργο. Και βρήκαμε. Σήμερα μπορώ να σας ανακοινώσω ότι συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Η υλοποίηση συμφωνήσαμε να μην κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες -όμως τώρα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή του. Επιπλέον, με τη λύση αυτή η επίβλεψη του έργου γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό, εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040. Και βέβαια, αν δεν υπάρχουν εξωγενείς καθυστερήσεις το έργο θα είναι έτοιμο το 2023. Ακόμα, όμως, κι αν παρ’ ελπίδα αναγκαστούμε να πάμε πέραν του 2023, πλέον με την μη κατάτμηση έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. Κι αυτό είναι άλλο ένα σπουδαίο νέο!

Εξυπακούεται ότι οι εργολάβοι των 5 σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει και τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες και την κατανόησή τους.

Θέλω όμως πάντα να είμαι ειλικρινής, γι’ αυτό και ξεκαθαρίζω ότι ασφαλώς και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο στάδιο της έγκρισης όλων των παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε στους επόμενους μήνες, το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Πάλι θα γίνει το έργο. Αλλά θα πάρει παραπάνω χρόνο η διαδικασία. Πιστεύω βάσιμα όμως ότι αυτό δεν θα χρειαστεί.

Αν όλα πάνε καλά, μπορούμε να έχουμε εργοτάξια μέσα στο 2020. Μία περίπτωση υπάρχει μόνο να καθυστερήσει το να ξεκινήσει το έργο. Ένας κίνδυνος: Να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές για λόγους επιχειρηματικών συμφερόντων, από κάποιον από τους 3 σημερινούς εργολάβους. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα βάλει τελικά το προσωπικό γινάτι και το στενό οικονομικό και επιχειρηματικό του συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών και του τόπου. Το έργο πλέον κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει. Θα μπορούσε μόνο εκδικητικά να το καθυστερήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το κάνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι δέσμευση της κυβέρνησης, δέσμευση δική μου, πάνω απ’ όλα δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού: ο σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος θα γίνει πραγματικότητα. Το είπαμε, δεσμευτήκαμε, το προσπαθήσαμε και από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να το κάνουμε πράξη.

ShareTweetPin
Προηγούμενο Άρθρο

Νέος πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου;

Επόμενο Άρθρο

“Στο άγνωστο μέλλον και με τσουχτερά διόδια – Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου οδηγείται σε αδιέξοδο”

Σχετικά Άρθρα

Τσίπρας: Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων
Πολιτική

Τσίπρας: Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων

8 Μαρτίου 2021
Πρόγραμμα και μεταδόσεις TV: Champions League και Europa League (την Πέμπτη ο Ολυμπιακός)
Αθλητικά

Πρόγραμμα και μεταδόσεις TV: Champions League και Europa League (την Πέμπτη ο Ολυμπιακός)

8 Μαρτίου 2021
Εγκρίθηκε και για τους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca
Υγεία

Εγκρίθηκε και για τους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

8 Μαρτίου 2021
Όλα τα νέα μέτρα ενίσχυσης επιχειρηματιών, μισθωτών και ανέργων
Ελλάδα

Συντάξεις: Ο “χάρτης” του επανυπολογισμού – Πώς θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά – Παραδείγματα

8 Μαρτίου 2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Εγκρίθηκε και για τους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca
Υγεία

Εγκρίθηκε και για τους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

8 Μαρτίου 2021
Όλα τα νέα μέτρα ενίσχυσης επιχειρηματιών, μισθωτών και ανέργων
Ελλάδα

Συντάξεις: Ο “χάρτης” του επανυπολογισμού – Πώς θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά – Παραδείγματα

8 Μαρτίου 2021
Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων

8 Μαρτίου 2021
Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την εορτή της Γυναίκας
Τοπικά, Ελλάδα

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την εορτή της Γυναίκας

8 Μαρτίου 2021
Επόμενο Άρθρο
“Στο άγνωστο μέλλον και με τσουχτερά διόδια – Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου οδηγείται σε αδιέξοδο”

"Στο άγνωστο μέλλον και με τσουχτερά διόδια - Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου οδηγείται σε αδιέξοδο"

Δήμος Πύργου: Η Ελένη Αναστασίου, άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου

Δήμος Πύργου: Η Ελένη Αναστασίου, άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου

Δίκη Πάσσαρη: Τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια

Δίκη Πάσσαρη: Τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Να μην ξαναεμφανιστεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Ηλεία Οικονομία
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

Cookie Διάρκεια Χρήση
_ga 2 Έτη Αναγνώριση χρηστών
_gid 24 Ώρες Αναγνώριση χρηστών
_gat 1 Λεπτό Ρύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!