Εκλογές: Οι τρεις ημερομηνίες που «παίζουν» και οι διακοπές που δεν θα γίνουν

Δύο ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου και μία τον Οκτώβριο έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιό τους οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

18 και 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου είναι οι τρεις Κυριακές που έχουν προκριθεί ως οι καταλληλότερες για το στήσιμο πρόωρων καλπών, αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει, τελικά, να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία εντός του φθινοπώρου.

Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετρήσει στις αρχές του Αυγούστου τα δεδομένα προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα επιμείνει στην απόφασή του για εξάντληση της τετραετίας ή αν θα πάει σε μία βραχύβιο προεκλογική περίοδο προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει με άνεση να καταρτίσει προϋπολογισμό για το νέο έτος.

Για αυτό το λόγο έχει ζητήσει άπαντες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές μετά το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου. Εκεί περίπου τοποθετεί την τελική του απόφαση και δεν αποκλείεται να δούμε λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο «ένα διάγγελμα με κοντομάνικο» στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που είναι αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση οι τρεις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν προκριθεί καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί και επαναληπτική ψηφοφορία, οι οποία τοποθετείται για το τέλος Οκτωβρίου.

Πού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι πάνε στο Επικρατείας

Πού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι πάνε στο Επικρατείας

Ποιοι θα δώσουν για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού

Τη μάχη του σταυρού για να εκλεγούν στο ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθούν για πρώτη φορά να δώσουν στις επικείμενες εκλογές αρκετοί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και ορισμένοι εκ των υπουργών που είχαν εκλεγεί βουλευτές με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ήδη, αρκετές υποψηφιότητες έχουν ανακοινωθεί κατά περίπτωση επισήμως όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως θα παραμείνουν (είχαν εκλεγεί βουλευτές με το επικρατείας της ΝΔ και το 2019) οι υπουργοί Επικρατείας – Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αμφότερων τα ονόματα οι πληροφορίες τα ήθελαν αρχικά να σχεδιαζόταν η κάθοδός τους με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Αθήνας. Μάλιστα η περίπτωση του κ. Πιερρακάκη λέγεται ότι προκρίνεται για να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου κατά την προεκλογική περίοδο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οπότε δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

 

www.ethnos.gr & in.gr

Επόμενο Άρθρο