Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορονοϊό στην Πάτρα

Επιδεινώθηκε χθες βράδυ η υγεία του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην αρνητική πίεση της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η βοήθεια από τον μη επεμβατικό αερισμό και η μάχη όλων για να ξεπεράσει ο μικρός τον κορωνοϊό συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν ο μικρός έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί η διασωλήνωση όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Νωρίτερα ο κ. Ηλιάδης είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ , με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση στον μηχανικό αερισμό και του ζητήθηκε η συμβολή και η συμβουλή του.

«Είδε τις ακτινογραφίες και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιστατικό. Είναι κι αυτός διστακτικός στο να προχωρήσουμε στη διασωλήνωση. Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέρες», εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

 

 

www.dikaiologitika.gr

Επόμενο Άρθρο