Η Εθνική Ελλάδας Mini Football έφτασε στους “16” στο πρόσφατο EURO 2026 του αθλήματος που διεξήχθη στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Το προηγούμενο διάστημα η Greece Mini-Football Association (G.M.F.A.) ανακοίνωσε την ένταξη του Σάκη Τζανέτου στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, στο πλευρό του Ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Παπακαλοδούκα.
Ο Σ. Τζανέτος πέραν της μεγάλης του αξίας και την ποδοσφαιρική του διαδρομή στο κλασσικό ποδόσφαιρο, αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού Mini-Football, όντας ο πρώτος σκόρερ διαχρονικά της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εθνικών ομάδων. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του πορείας σε τελικές φάσεις EURO, κατέγραψε συνολικά 13 συμμετοχές και 8 τέρματα, εκπροσωπώντας τη χώρα σε διοργανώσεις που διεξήχθησαν στην Ουγγαρία (2016), την Τσεχία (2017), τη Σλοβακία (2022) και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη (2024).
Ενώ βέβαια κατά την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αγωνιζόμενος στη Futsal Α’ Εθνική με τον Πύργος Futsal, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, σημειώνοντας 50 τέρματα.
Σε επίπεδο προπονητικής κατάρτισης, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C στο ποδόσφαιρο, ενώ έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση του UEFA C στο futsal, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή του εξέλιξη και τη συστηματική ενασχόληση με το άθλημα.
“Η ένταξη του κ. Τζανέτου στο τεχνικό επιτελείο ενισχύει σημαντικά την αγωνιστική και στρατηγική προετοιμασία της Ελλάδας, προσθέτοντας εμπειρία υψηλού επιπέδου από διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και βαθιά γνώση των απαιτήσεων του σύγχρονου Mini-Football”, είχε επίσης επισημανθεί στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
– Να αναφερθεί κι ότι στην ομάδα μετείχε κι ο γκολκήπερ του Πύργου Στράτος Δασκαλάκης (που μάλιστα αγωνιζόμενος στον τρίτο και τελευταίο αγώνα στον Α’ Όμιλο του EURO 2026 όπου με το 1-1 απέναντι στη Βοσνία επισφραγίστηκε η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, απόκρουσε πέναλτι πριν την ελληνική ισοφάριση). Στους δυο πρώτους αγώνες στον όμιλο, η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από το διοργανώτρια Σλοβακία και νίκησε 3-2 το ισχυρό Μαυροβούνιο.
– Η πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση ήρθε για πρώτη φορά μετά από το 2017. Εκεί η Ελλάδα ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης και πολύ ισχυρή Σερβία με 4-2. Αλλά ήδη με την πρόκριση της σε αυτή τη φάση, εξασφάλισε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
















