Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές και πράσα

Φτιάχνουμε την κλασική φασολάδα, λεμονάτη. Την αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο με πιπεριές, πράσο και μουστάρδα.

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό αποβραδίς. Την επομένη πετάμε το νερό που μουλιάσαμε τα φασόλια, μαζί με όσα επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση βράζουμε για 5΄. Σουρώνουμε ξανά.

Βήμα 2

Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φασόλια και τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 2-3 δάχτυλα. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζουν με κλειστό καπάκι για περίπου 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας πάντα την ποσότητα του υγρού στο σκεύος.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα, διαλύουμε τη μουστάρδα στον χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2΄ ακόμη με ανοιχτό καπάκι μέχρι να χυλώσει το φαγητό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Επόμενο Άρθρο