10′ προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 10′
Υλικά
Τεμάχια: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γρανίτα ξυλάκι με καρπούζι και ακτινίδιο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά πολτοποιούμε τα ακτινίδια σε έναν πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν υγρό.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε σε 8 φόρμες για παγωτό ξυλάκι, γεμίζοντάς τες κατά το 1/3 περίπου.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Όταν παγώσει αρκετά το ακτινίδιο, πολτοποιούμε το καρπούζι και το αδειάζουμε από πάνω.
- Παγώνουμε για άλλη 1 ώρα.
- Τοποθετούμε τα ξυλάκια κάθε θήκης.
- Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς οι γρανίτες, για άλλες 5 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμα και θέλουμε να σερβίρουμε, περνάμε τις φόρμες κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα παγωτίνια.
gastronomos.gr












