Με τα έξι ματς του προγράμματος να διεξάγονται την Τετάρτη 1/4, πραγματοποιήθηκε στον 4ο Όμιλο η 3η αγωνιστική των Πλέι οφ και των Πλέι άουτ – για την τελική κατάταξη των ομάδων.
* * * Συνοπτικά η 3η αγωνιστική Β’ φάσης:
Τετάρτη 3.00
ΠΛΕΪ ΟΦ
* Παναιγιάλειος – ΠΑΣ Πύργος 1-0 (89′ Καμαρά πέν.)
Σε ένα δυνατό παιχνίδι, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω βροχής και με τον αγωνιστικό χώρο να βαραίνει όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, ο ΠΑΣ Πύργος ηττήθηκε στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο με 1-0 για την 3η αγωνιστική (από τις 5) των Πλέι οφ για την τελική κατάταξη στον όμιλο.
Το σκορ διαμορφώθηκε στο 89′ με εύστοχο πέναλτι για τους γηπεδούχους. Που πήραν έτσι μια σαφώς σημαντική νίκη, αφού όχι μόνο πλησίασαν στον ένα βαθμό την κορυφή αλλά κυρίως γιατί θα παίξουν τη δεύτερη θέση του ομίλου – που θα δώσει κι αυτή “εισιτήριο” εισόδου στα μεγάλα μπαράζ ανόδου – στο τελευταίο ματς με τη Ζάκυνθο στο γήπεδο τους την τελευταία αγωνιστική, κι επιδιώκοντας δυο αποτελέσματα (νίκη τους ή ισοπαλία).
Ο Πύργος που προερχόταν από την ισοπαλία στην Κόρινθο, δεν θα ήταν …δυσαρεστημένος αν έμενε στο ματς αυτό η ισοπαλία, αλλά τώρα είδε τις άλλες δυο ομάδες να πλησιάζουν πολύ αφού ηττήθηκε. Βέβαια έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση με τα δυο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, κατά σειρά, με τον Μιλτιάδη Τριφυλίας την προσεχή Κυριακή 5/4 και με τον Πέλοπα Κιάτου την άλλη Μ. Τετάρτη 8/4.
Στο πρώτο μέρος έγινε κυρίως παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες φάσεις ευκαιριών για τις δυο ομάδες. Καταγράφονται ουσιαστικά δυο τέτοιες, στο 22′ από σέντρα του Μαρκόπουλου, κεφαλιά του Καλλέργη από καλή θέση πέρασε άουτ χωρίς να την προλάβει απο κοντά κι ο επερχόμενος Μακρής και στο 28′ μέσα στην περιοχή σε ένα διώξιμο του Πατάπη έξω από την περιοχή του Πύργου, η μπάλα κόντραρε στον Μπουρλάκη και πήρε τροχιά προς την εστία με τον Τσεκούρα με το πόδι να τη βρίσκει κι αυτός και τελικά να καταλήγει σε κόρνερ.
Ανάλογη μορφή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με τον Παναιγιάλειο πάντως γρήγορα να παίρνει εδαφική υπεροχή για κάποιο διάστημα. Στο 50’ σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι κι έσκασε κάτω, σαφώς εκτός εστίας, ενώ ίσως κι ο Τσεκούρας τη βρήκε λίγο με τα δάχτυλα. Στο 63’ νέα καλή φάση υπέρ των γηπεδούχων όταν χτύπημα φάουλ του Τασουλή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πύργος είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 72′ όταν από γύρισμα του Φερεκίδη απο πλάγια θέση, ο Μπονατάκης λίγο γλύστρισε και δεν απομάκρυνε τη μπάλα με αυτή να κοντράρει στον Βασιλαντωνόπουλο και να πηγαίνει προς την εστία, αλλά ο Τασουλής σχεδόν επί της γραμμής απομάκρυνε σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ. Μεγάλη ένταση υπήρξε στα τελευταία λεπτά ενώ δόθηκαν και δυο αποβολές στους πάγκους ανθρώπων των δυο ομάδων, από τον Παναιγιάλειο στον Α. Ρέλλα και από τον Πύργο στον Αρβανίτη. Στο 89′ δόθηκε πέναλτι για τον Παναιγιάλειο σε μαρκάρισμα του Πατάπη στον Κυριαζή, που εκτέλεσε στη συνέχεια ο Καμαρά για το 1-0 υπέρ της ομάδας του, κι αυτό έμεινε κι ως τελικό πλέον σκορ.
Παναιγιάλειος: Μπονατάκης, Βασιλαντωνόπουλος (90+3′ Λαθύρης), Τασουλής, Ντούκας, Κολοκοτρώνης, Σταυρόπουλος, Λιάτος (73′ Κυριαζής – 90+3′ λ.τρ. Πολίτης), Καμαρά, Μπουρλάκης, Φωκαΐδης, Σιάκας
Πύργος: Τσεκούρας, Κάρδαρης, Μαρκόπουλος, Πατάπης, Μπέριος (90+1′ Λυβιάκης), Μαυρόπουλος (84′ Καρακώστας), Καλλέργης (69′ Μπαρμπαρούσης), Μούσια, Μακρής, Χαντί (69′ Φερεκίδης), Δασκαλόπουλος (90+1′ Παπαδόπουλος)
* Μιλτιάδης – Ζάκυνθος 1-3 (70′ Πολίμος – 12′ Λαζαρίδης, 83′ Μίχος, 90+5′ Μούντριχας)
* Κόρινθος – Πέλοπας Κιάτου 1-0 (9′ Χαρίτος)
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Λουτράκι – Πανγυθεατικός 7-0 (16′ Τσέλιος, 18′ Σπαρτιάτης, 25′ Γκίλι, 44′ Κουιμέλης, 59′ αυτογκ., 62′ Σπαρτιάτης, 89′ Μπλάτσος)
Ερμής Μελιγούς – Παναχαϊκή 0-3 (19′ Συρμής, 25′ Καμπεράι πέν., 33′ Μασούρας)
Θύελλα Πατρών – Πανθουριακός 2-0 (33′ Σκεπετάρης, 58′ Κωνσταντινίδης) – (16′ αποβολή Νικολόπουλος – Πανθουριακού για ανακοπή ως τελευταίος παίκτης – 16′ πέναλτι A. Κουτσαντώνης – Θ. άουτ) – (αμέσως μετά τη λήξη προκλήθηκε μεγάλη ένταση και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να καταγγέλουν ότι άνθρωποι της γηπεδούχου, τόσο από τη διοίκηση όσο και από το προπονητικό επιτελείο, επιτέθηκαν στον προπονητή Τάκη Σακελλαρόπουλο και τον χτύπησαν, ενώ δόθηκε συνέχεια και στο αστυνομικό τμήμα)…
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες Πλέι οφ και Πλέι άουτ)
ΠΑΣ Πύργος 60 49–11
Παναιγιάλειος 59 46–15
Ζάκυνθος 58 55-15
Κόρινθος 36 39–36
Μιλτιάδης Τριφυλίας 34 33–29
Πέλοπας Κιάτου 30 22–38
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ΑΟ Λουτρακίου 37 27–18
Παναχαϊκή 33 42–27
Πανθουριακός 31 35–28
Θύελλα Πατρών 30 25–31
Ερμής Μελιγούς 10 14–46
Πανγυθεατικός 2 8–101
* Για το ματς της 1ης μέρας των Πλέι άουτ Πανθουριακός – Λουτράκι 0-1 εκκρεμεί ένσταση του πρώτου για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του δεύτερου (συμπληρωμένες κίτρινες κάρτες)
* ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της ΕΠΟ
– Για την κατάταξη στον Όμιλο και την άνοδο: Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τις 22 αγωνιστικές στον όμιλο, ακολουθούν αγώνες play off μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων κάθε ομίλου, με 5 μονούς αγώνες μετά από κλήρωση – Οι βαθμοί της κανονικής περιόδου μεταφέρονται. Μετά κι από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ο πρωταθλητής κάθε ομίλου.
– Οι έξι πρωταθλητές ομίλων καθώς και οι δυο καλύτεροι δεύτεροι ανά τριάδα ομίλων, θα χωριστούν έπειτα σε δυο τετράδες. Στη μια τετράδα οι πρώτοι από τους ομίλους 1,2,3 κι ο καλύτερος δεύτερος αυτών, και στην άλλη τετράδα οι πρώτοι από τους ομίλους 4,5,6 κι ο καλύτερος δεύτερος αυτών.
Κάθε τετράδα από αυτές θα δώσει αγώνες μπαράζ (διπλά ματς, μέσα-έξω, δηλαδή έξι αγώνες για κάθε ομάδα). Εδώ οι ομάδες ξεκινούν από το “μηδέν” χωρίς να μεταφέρονται οι βαθμοί που έχουν συγκεντρωθεί στην 1η και 2η φάση του πρωταθλήματος. Και συνολικά 4 ομάδες (οι δυο πρώτες στη βαθμολογία κάθε τετράδας) θα πάρουν την άνοδο στη ΣούπερΛιγκ 2.
– Για τον υποβιβασμό (στα τοπικά πρωταθλήματα): Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τις 22 αγωνιστικές στον όμιλο, ακολουθούν αγώνες play out με τη συμμετοχή των έξι ομάδων από την 7η θέση και κάτω. Με 5 μονούς αγώνες μετά από κλήρωση. Κι εδώ οι βαθμοί της κανονικής περιόδου μεταφέρονται. Μετά κι από αυτή τη διαδικασία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (πλην του 3ου που έχει 13 ομάδες κι εκεί υποβιβάζονται τέσσερις).
Η επόμενη αγωνιστική (4η) – Κυριακή 5/4
ΠΛΕΪ ΟΦ
ΠΑΣ Πύργος – Μιλτιάδης
Ζάκυνθος – Κόρινθος
Πέλοπας Κιάτου – Παναιγιάλειος
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Πανγυθεατικός – Θύελλα Πατρών
Πανθουριακός – Ερμής Μελιγούς
Παναχαϊκή – Λουτράκι
















