Ακολουθήστε μας:
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Γιορτινή πάστα φλώρα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους

26 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτινή πάστα φλώρα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους
20′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
30′ αναμονή

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα 20-22 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο και προσθέτουμε το ελαφρώς χτυπημένο αυγό και τον κρόκο, καθώς και 110 γρ. από το μαλακό βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Ζυμώνουμε μέχρι ίσα να ενωθούν τα υλικά σε μια τραχιά ζύμη.
  3. Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη (αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε άλλη 1-2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο). Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ζυμώνουμε 1-2 φορές σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να μαλακώσει ξανά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε πάχος περίπου 3 χλστ. Μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στην έτοιμη ταρτιέρα και το στρώνουμε να καλύψει καλά πυθμένα και τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. Τρυπάμε τη βάση με τα δόντια ενός πιρουνιού και απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
  5. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης στο ίδιο πάχος και το κόβουμε με κουπάτ σε σχήμα αστεριών. Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια με γάλα και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα, έτσι ώστε να καλύψουμε σχεδόν όλη την επιφάνεια, αφήνοντας όμως τη γέμιση να φαίνεται κατά τόπους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Παράταση δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου – Προγραμματίστε τις εξετάσεις σας

Σχετικά Άρθρα

Γιορτινές συνταγές με αρνί ή κατσίκι για να εντυπωσιάσετε στα ρεβεγιόν
Συνταγες

Γιορτινές συνταγές με αρνί ή κατσίκι για να εντυπωσιάσετε στα ρεβεγιόν

24 Δεκεμβρίου 2025
Λικέρ μανταρινιού-Το Χριστουγεννιάτικο ποτό για μετά το φαγητό
Συνταγες

Λικέρ μανταρινιού-Το Χριστουγεννιάτικο ποτό για μετά το φαγητό

23 Δεκεμβρίου 2025
Γαλοπούλα: Διάφορες συνταγές ενόψει Χριστουγέννων
Συνταγες

Γαλοπούλα: Διάφορες συνταγές ενόψει Χριστουγέννων

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη Λαχανοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικη Λαχανοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

19 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Γιώργος Πετζετάκις: Στην Αθήνα τα χρέη, στην Αμερική μπίζνες και μεγάλη ζωή παρά τα διεθνή εντάλματα
Ελλάδα, Επιχειρήσεις

Γιώργος Πετζετάκις: Στην Αθήνα τα χρέη, στην Αμερική μπίζνες και μεγάλη ζωή παρά τα διεθνή εντάλματα

26 Δεκεμβρίου 2025
Νεκροί κάτω από χιονοστιβάδα εντοπίστηκαν αγνοούμενοι ορειβάτες στην ορεινή Φωκίδα
Νέα

Νεκροί κάτω από χιονοστιβάδα εντοπίστηκαν αγνοούμενοι ορειβάτες στην ορεινή Φωκίδα

26 Δεκεμβρίου 2025
Το Σταυροπάζαρο στον Πύργο που “έβρισκες τα πάντα” (φωτο) και η αδυναμία των Δημοτικών Αρχών να δώσουν την παλιά αίγλη του
Τοπικά

Το Σταυροπάζαρο στον Πύργο που “έβρισκες τα πάντα” (φωτο) και η αδυναμία των Δημοτικών Αρχών να δώσουν την παλιά αίγλη του

26 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

26 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος