Yπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χάσουν τη συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση που δικαιούνται περίπου 2.500 αμπελουργοί της Ηλείας εξαιτίας εκκρεμοτήτων στις διαδικασίες επικαιροποίησης των στοιχείων των αμπελοτεμαχίων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όι παραγωγοί έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα αιτήματα επικαιροποίησης και έχουν τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παρόλα αυτά, μεγάλος αριθμός αιτημάτων παραμένει σε εκκρεμότητα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης παραγωγοί που καλλιεργούν κανονικά τα αμπελοτεμάχιά τους και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη της.
Εκτός η Ηλεία και από τις de minimis επιδοτήσεις
Η Ηλεία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που εντάχθηκαν στο καθεστώς κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την καλλιέργεια μηδικής, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που αφορά 16 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Οι παραγωγοί της περιοχής εκφράζουν έντονες αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι οι συνέπειες των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την
αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων επηρέασαν συνολικά την αγορά ζωοτροφών και τη διάθεση της μηδικής, ανεξαρτήτως γεωγραφικών ορίων.

















