Ο καιρός για την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, χωρίζεται σε δύο τμήματα. Από τη μία πλευρά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, σήμερα και την Τρίτη, αλλά στη συνέχεια αναμένουμε μία μεταβολή του καιρού από βορρά προς νότο.
Σήμερα, περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Σιγά σιγά θα αρχίσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά να αναπτύσσονται συννεφιές και καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς την περιοχή της Θεσσαλίας, προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ και σιγά σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν. Καλές οι θερμοκρασιακές τιμές και νωρίς το πρωί αλλά και το μεσημέρι. Αργά το μεσημέρι, ο υδράργυρος θα ανέβει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, επομένως θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα βρεθεί στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, τουλάχιστον μέχρι μεσημέρι με απόγευμα. Στη συνέχεια θα αναπτυχθούν συννεφιές και είναι πολύ πιθανόν κοντά στο απόγευμα να ξεσπάσουν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στη γύρω ορεινή – ημιορεινή ζώνη. Πάντως τα φαινόμενα αναμένεται μέσα στη νύχτα να εξασθενήσουν και ο καιρός να βελτιωθεί. Οι άνεμοι ασθενείς έως και 4 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι έως και 23 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Από αύριο Τρίτη, θα αρχίσει να μας προσεγγίζει μία διαταραχή, από τα βόρεια Βαλκάνια. Πιο ψυχρές αέριες μάζες θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας και επομένως αύριο, σιγά σιγά θα επιδεινωθεί ο καιρός, κυρίως όμως προς τη βόρεια Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοχές θα ακολουθήσουν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα επιδεινωθεί κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα (περιοχές που βρίσκονται από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια. Περιμένουμε άστατες καιρικές, με βροχές και καταιγίδες. Φαινόμενα τα οποία θα εστιάζονται κυρίως μέσα στο μεσημέρι με το απόγευμα. Ο άνεμος στρέφεται σε βόρειο και ενισχύεται μέσα στο Αιγαίο, επομένως θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία.
Την Πέμπτη αυτή η διαταραχή θα κινηθεί λίγο πιο νότια, οπότε θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, αλλά και τα νότια και ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.
Την Παρασκευή, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να απομακρύνεται προς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θα αρχίσει και πάλι ο καιρός να βελτιώνεται, να υποχωρούν οι άνεμοι και να πέφτει και η θερμοκρασία.
Επομένως θα έχουμε ένα φθινοπωρινό διάλειμμα κυρίως μεταξύ Τετάρτης, Πέμπτης και μέσα στην Παρασκευή και να αρχίσει και πάλι η θερμοκρασία να παρουσιάσει άνοδο.
Έχουμε μπροστά μας ένα φυσιολογικά σκαμπανέβασμα των καιρικών συνθηκών και στη συνέχεια να πάμε σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.











