Νηστίσιμα Muffins με σπανάκι και πατάτα

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στυμμένο καλά
  • 450 γρ. Φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια και σωταρισμένη ελαφρά
  • 1 κεσεδάκι φυτικό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Επόμενο Άρθρο