Συγγενείς και φίλοι είπαν την Τετάρτη 3 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό, στο Κοιμητήριο Καρύστου . Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema, η είδηση του θανάτου του δεν δημοσιοποιήθηκε πριν από την ταφή του, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του. Η κηδεία τελέστηκε στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αετού Καρύστου. Σημειώνεται, ότι ο Άγγελος Αντωνόπουλος αγαπούσε πολύ την περιοχή της Εύβοιας και περνούσε εκεί τα καλοκαίρια του.
Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, με καταγωγή από τη Γορτυνία, και μεγάλωσε στα Ταμπούρια και στην Αρχαία Ολυμπία. «Μεγάλωσα στην Αρχαία Ολυμπία και είναι σαν να μην έφυγα ποτέ», είχε εξομολογηθεί συγκινημένος σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», περιγράφοντας πως ακόμη βλέπει στα όνειρά του τον Αλφειό, το Γυμνάσιο και τον παλιό σταθμό του τρένου. Με λόγια γεμάτα μνήμη και νοσταλγία, μιλούσε για τη μητέρα του, τη ζωή στα Ολύμπια, τους αρχαιολόγους που περνούσαν από το μικρό μαγέρικο της οικογένειας και τη μοναδική ιστορία της βάφτισής της από τον θρυλικό Ερρίκο Σλήμαν.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Για πολλά χρόνια υπήρξε και ο ίδιος δάσκαλος υποκριτικής. Ξεκίνησε να παίζει σε παραστάσεις μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, υπό την καθοδήγηση του Καρόλου Κουν. Μετά τον Κουν, η θεατρική του πορεία συνεχίστηκε με συνεργασία με τον Δημήτρη Μυράτ στο Θέατρο Μουσούρη.
Από το 1962 και για μία δεκαετία συμμετείχε σε μεγάλους θιάσους. Συνεργάστηκε με όλες τις σημαντικές πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, σε όλα τα θεατρικά είδη, σε έργα όπως «Ιούλιος Καίσαρ» του Σαίξπηρ, «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπρεχτ, «Οι έρωτες των τεσσάρων Συνταγματαρχών» του Ουστίνοφ, «Ο γλάρος» του Τσέχωφ και «Τοβάριτς» του Ζακ Ντε Βαλ, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, υπήρξε για πολλά χρόνια δάσκαλος σε δραματικές σχολές, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου, όπως ο Αλέξης Μινωτής, η Κατίνα Παξινού, η Βέρα Ζαβιτσιάνου, ο Μάνος Κατράκης, ο Ερρίκος Ανδρέου και ο Βασίλης Γεωργιάδης. Το 2007 ενσάρκωσε τον ρόλο του Καρλ Μαρξ στο θέατρο.
Η Αρχαία Ολυμπία αποχαιρετά τον Άγγελο Αντωνόπουλο
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος κουβάλησε σε όλη του τη διαδρομή κάτι από το μέτρο, την αρχοντιά και το φως του τόπου που τον σημάδεψε. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον τόπο μας, από τα παιδικά του χρόνια έως τις μεγάλες σκηνές του θεάτρου και της τηλεόρασης παρέμεινε ένας αληθινός πρεσβευτής του ήθους και της ποιότητας, ένας καλλιτέχνης που άφησε ισχυρό αποτύπωμα με την παρουσία, τη γνώση και τη βαθιά του ανθρωπιά.
Εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ανήκει πλέον στη μνήμη του τόπου μας, εκεί όπου οι άνθρωποι δεν χάνονται όταν φεύγουν, αλλά όταν ξεχνιούνται. Και εκείνον δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Αιωνία του η μνήμη.
Αριστείδης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας












