Πετρέλαιο κίνησης: Αναταραχή από τον ξαφνικό «θάνατο» της επιδότησης

Μέσα μόλις σε μία εβδομάδα το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε κατακόρυφα. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο «έκοψε» την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης αλλά δεν υπήρξε και συνέχιση του fuel pass, ένα μέτρο που βοήθησε χιλιάδες οδηγούν όταν οι τιμές των καυσίμων είχαν ξεφύγει.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με αύξηση του επιδόματος και ταυτόχρονη επιδότηση στην αντλία ύψους 0,25 ευρώ το λίτρο.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδήγησε τις τιμές στα καύσιμα και κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης να ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης αφού η τιμή του βρίσκεται μία ανάσα πριν τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες το πετρέλαιο κίνησης εκτινάχθηκε στα ύψη. Η μέση πανελλαδική τιμή για την αμόλυβδη ανέρχεται στα 1,994 € το λίτρο, ενώ το diesel κίνησης στα 1,961 € το λίτρο.

«Μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, όσοι πήραμε πετρέλαιο, είχαμε το παλιό τιμολόγιο με την επιδότηση των 15 λεπτών. Άρα τα 15 λεπτά από 1η Οκτωβρίου τα έχουμε σίγουρα. Από 1-6 Οκτωβρίου το πετρέλαιο πήρε αύξηση 6 λεπτά πάνω. Δεν είναι αύξηση απλώς βγήκε η επιδότηση και βγήκε η κανονική τιμή του πετρελαίου», ανέφερε η Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής κυρία Ζάγκα στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις που καταγράφηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν ως εξής:

  • Νομός Κυκλάδων: Από 2,058 €/l στα 2,128 €/l
  • Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94 €/l στα 2,023 €/l
  • Νομός Φωκίδος: Από 1,904 €/l στα 2,036 €/l
  • Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903 €/l στα 1,985 €/l
Επόμενο Άρθρο