Το κύριο προϊόν της Πελοποννήσου είναι αυτός το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Πέρα όμως από τους ελαιώνες, η Πελοπόννησος, και δη η Κορινθία φημίζονται για τα κρασιά τους.
Από τα υπόλοιπα δέντρα που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια και τα συναφή).
Ακολουθούν τα οπωροφόρα (μηλιές, αχλαδιές, βερυκοκιές), ενώ στα πιο ψηλά υψόμετρα η Πελοπόννησος έχει και κάμποσες μυγδαλιές και καρυδιές. (← ναι ξέρω, αυτό είναι φυστίκι)
Στους κάμπους της Αχαΐας και της Ηλείας, αλλά και στα οροπέδια της Αρκαδίας, οι Πελοποννήσιοι αγρότες παράγουν σιτηρά (για μας αλλά και σε μεγάλο βαθμό για κτηνοτροφική χρήση), κηπευτικά (ντομάτες, πατάτες, κλπ) και φυσικά καρπούζια, πεπόνια και φράουλες (ειδικά στην Ηλεία και την Αχαΐα) καθώς και στα οροπέδια της Κορινθίας καλλιεργούν όσπρια.
Στην εικόνα βλέπετε τους διαφορετικούς τύπους καλλιεργειών της Πελοποννήσου. Τα δεδομένα που βλέπετε προέρχονται από το CLC-Corine Land Cover, European Union, Copernicus Land Monitoring Service, European Environment Agency σε συνδυασμό με νούμερα που παρέχει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.