Φαρμακοποιοί: Από 18/1 οι βεβαιώσεις rebate στο ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

Διαδικαστικά αλλά και ουσιώδη προβλήματα με το rebate και τον …ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί καθώς οι καθυστερήσεις καλά κρατούν ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το κράτος υπολειτουργεί!

Δεν φτάνει που έχουν ακόμα πρόβλημα με κάποια ληξιπρόθεσμα, τώρα οι φαρμακοποιοί έχουν θέμα και με τα πιστωτικά τιμολόγια για το rebate του προηγούμενου εξαμήνου. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο φαρμακοποιού που αναφέρει:

“Είναι γραφτό του κλάδου να μην ευχαριστηθεί βασιλόπιτα φέτος γιατί ενώ περίμενε τις βεβαιώσεις rebate να ανέβουν τώρα και να καταθέσει το πιστωτικό τιμολόγιο μαζί με τις συνταγές Δεκεμβρίου, αυτό τελικά θα γίνει με τις συνταγές Ιανουαρίου μιας και οι σημερινές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι έτοιμες πριν τις 18/1. Το γιατί να αγχωθεί κάποιος με αυτή την ιστορία αφού οι βεβαιώσεις rebate θα ανέβουν ταυτόχρονα για όλους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μέχρι τότε οι ερωτήσεις στα social media θα συνεχίζονται αλύπητα με ολίγη από απογραφή για το 2015 για να σπάει η μονοτονία”.
www.iatropedia.gr
Επόμενο Άρθρο