30′ προετοιμασία
1 ώρα και 15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το χταπόδι στιφάδο, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον πελτέ για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια και ο πελτές να «πιάσει» ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα πλοκάμια. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, ξύνοντας με ξύλινη σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν στο υγρό τα νόστιμα καμένα μέρη του πελτέ.
- Αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.
- Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες κουκούλες.
- Το φαγητό πρέπει να μείνει με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό.
gastronomos.gr












