ΔΕΥΤΕΡΑ(12/5): Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις αρχικά που όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλωθεί αυξημένη αστάθεια με διάσπαρτες μπόρες στα ηπειρωτικά της χώρας και τη Κρήτη. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν τοπικά προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, περιοχές της Θεσσαλίας(κυρίως ανατολική), ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι άνεμοι από ίδιες διευθύνσεις που θα φτάσουν τα 3-5 και τοπικά τα 6 στο Ιόνιο και τα ανατολικά προσήνεμα και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Η θερμοκρασία θα κοντά στα ίδια επίπεδα φτάνοντας τους 22 με 24 βαθμούς και στα δυτικά τοπικά έως 25 βαθμούς. Οι ελάχιστες τιμές θα φτάσουν κοντά στους 14-15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.
ΤΡΙΤΗ(13/5): Αρχικά λίγες τοπικές βροχές σε κεντρική/ανατολική Μακεδονία, Σποράδες, Θεσσαλία(κυρίως ανατολική), Εύβοια, ανατολική Στερεά, βόρεια Κρήτη, όσο όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα(πιο γενικευμένη) και θα εκδηλωθεί αυξημένη αστάθεια στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με διάσπαρτες μπόρες ανοιξιάτικου τύπου. Τα φαινόμενα προς το βράδυ σε ύφεση. Οι άνεμοι παραμένουν κυρίως βοριάδες αγγίζοντας τα 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα Πελάγη. Τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων έως 7bf.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση αγγίζοντας τους 20-23 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ελαφρώς χαμηλότερες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια αγγίζοντας τους 19-22 βαθμούς και τοπικά τους 24-25 βαθμούς στα δυτικά. Η θερμοκρασία η ελάχιστη θα φτάσει κοντά στους 14-15 βαθμούς.
ΤΕΤΑΡΤΗ(14/5): Τοπικά φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά της χώρας και όσο θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες η αστάθεια θα ενταθεί στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με διάσπαρτες βροχές και μονωμένες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι σε βόρειο ρεύμα κυρίως και παραμένουν κοντά στις ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς, ακόμη δηλαδή και πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή να παραμένουν και οι ελάχιστες κοντά στους 14-15 βαθμούς.
Την Πέμπτη(15/5) έως και το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου δείχνει η τάση του καιρού να εξελίσσεται με αυξημένη την αστάθεια στη χώρα, εξαιτίας της κυκλοφορίας που θα επιτρέπει σε βαρομετρικά συστήματα να εισέρχονται προς την χώρα μας δίνοντας περάσματα βροχών(πιο γενικευμένα φαινόμενα μέχρι και το τέλος της νέας εβδομάδας). Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου όσο θα βαδίζουμε.