Την Κυριακή 26 Απριλίου ξεκινούν τα μεγάλα κι ιστορικά μπαράζ ανόδου στη Super League 2 με την 1η αγωνιστική τους (από τις 6 συνολικά) και με τον ΠΑΣ Πύργος να αντιμετωπίζει τη Ζάκυνθο στο νησί. Ο αγώνας θα γίνει στο στάδιο της πόλης κι αρχίζει στις 4.00 μ.μ.
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Η τετράδα της διαδικασίας είναι: Πύργος, Άρης Πετρούπολης, Εθνικός Πειραιά, Ζάκυνθος.
Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε όμιλο μεταξύ τους, σε διπλά ματς εντός – εκτός, κι ανεβαίνουν οι δυο πρώτοι.
Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Γίνεται ακόμα δυσκολότερη κι από το λάθος που έκανε η ΕΠΟ να “στουμπώσει” τα ματς ανα τριάδα σε οκτώ μέρες η καθεμία!
Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες, αλλά και η διαχείριση των συναισθημάτων όπως αυτά θα διαμορφώνονται με τα αποτελέσματα εντός της διαδικασίας.
Οι δυο ομάδες της Αττικής είναι σίγουρα δυνατές. Η δε Ζάκυνθος είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, κάτι που φάνηκε στη διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα ο Πύργος μαζί της σε τρία ως τώρα ματς, δυο ήττες και μια νίκη.
Η ομάδα του Πύργου, θα μπει σε αυτές τις μεγάλες μάχες ως πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου, με όπλα της τη συνοχή, τη μεγάλη θέληση, την ακλόνητη πίστη, το άριστο κλίμα, καθώς και τους πολυπληθείς φιλάθλους της – μακράν βέβαια από αυτούς των αντιπάλων της – που ήδη δημιουργούν “ατμόσφαιρα” και που ειδικά στα εντός έδρας ματς θα τη στηρίξουν μαζικά κι εντυπωσιακά.
Κι επιδιώκει να εμφανιστεί σε αυτούς τους τόσο δύσκολους και κρίσιμους αγώνες με τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά – ψυχολογικά. Για να κάνει την υπέρβαση και να γράψει ιστορία φτάνοντας σε μια ονειρική άνοδο στην πάλαι ποτέ Β’ Εθνική – νυν Super League 2!
Σε αυτό το πρώτο ματς ο Πύργος με θετικό αποτέλεσμα νίκης ή και ισοπαλίας, κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, αποκτώντας κι ακόμα υψηλότερο ηθικό για τη συνέχεια. Η σημασία ενός τέτοιου αποτελέσματος είναι πάρα πολύ μεγάλη, κι ανάλογα τόση είναι κι η θέληση όλων στην ομάδα γι’ αυτό το αποτέλεσμα.
Όσο κι αν η Ζάκυνθος θα τα δώσει από τη δική της πλευρά όλα για ένα πολύτιμο γι’ αυτήν νικηφόρο αποτέλεσμα.
– Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι:
Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες από τις καθημερινές αυτό το διάστημα προπονήσεις, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Λίγο πιο πίσω είναι αγωνιστικά ο Ντάνι κι ο Μπούζας που προέρχονται από θέματα τραυματισμών κι απουσίας (ιδίως ο πρώτος). Οι Μαρκόπουλος, Δασκαλόπουλος, Λυβιάκης, Ντάνι (έως τον τραυματισμό του) είναι κυρίως οι παίκτες μέσα από τους οποίους καλύπτεται η πρόβλεψη της προκήρυξης πρωταθλήματος για υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον 2 νεαρών ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από 1/1/2007 και μετά, στην 11άδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα.
Διπλό«μπλόκο» από Αστυνομία Ζακύνθου και …εξαφάνιση δρομολογίου στη μετακίνηση φιλάθλων του Πύργου στη Ζάκυνθο!
Συμβάντα των τελευταίων ημερών δεν επιτρέπουν να βρεθούν στο μεγάλο αυτόν αγώνα και φίλαθλοι του Πύργου.
* Το πρώτο, είναι η …αφαίρεση του μεσημεριανού δρομολογίου της Κυριακής (26/4) από την πλοιοκτήτρια ζακυνθινή εταιρία!!!
Συγκεκριμένα, για τη μέρα αυτή, δεν θα υπάρχει το δρομολόγιο στις 13.00 Κυλλήνη – Ζάκυνθος!
Θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Κυλλήνη – Ζάκυνθο 09:15, 17:15, 21:30 και από Ζάκυνθο – Κυλλήνη 07:30, 15:15, 19:30.
Ο αγώνα υπενθυμίζεται αρχίζει στις 16:00.
* Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής 24/4 εκδόθηκε απόφαση του αρμόδιου υφυπουργείου Αθλητισμού, μετά την εισήγηση που έχει γίνει από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου προς αυτό, για απαγόρευση οργανωμένης μετάβασης φιλάθλων του Πύργου! Αλλά και για διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς!
Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση αναφέρει για “Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας του ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ καθώς και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς”. Έχοντας προηγηθεί το με αριθμ. πρωτ. 1003/2/115-δ΄/20-4-2026 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου με το οποίο ζητείται η έκδοση απόφασης απαγόρευσης οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων του ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ καθώς και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Ποδοσφαίρου του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2025 – 2026 μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961 και ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή και ώρα 16:00 στο γήπεδο Ζακύνθου για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας…
Παρότι μάλιστα, τέτοια μετακίνηση είχε γίνει πριν λίγο καιρό στο αντίστοιχο τότε ματς πρωταθλήματος και όλα είχαν κυλήσει ομαλότατα χωρίς τότε να συμβεί το παραμικρό εκατέρωθεν.
– Ο Γιώργος Μπαλαχούτης από την ΕΠΣ Πειραιά ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ διαιτητής στο ματς, ενώ βοηθοί θα είναι οι Χρήστος Παύλος (Δυτικής Αττικής) και Χρήστος Μητροφάνης (Αθηνών). Όλοι είναι Β’ Εθνικής.
Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες
1η αγωνιστική Κυριακή 26/4
Ζάκυνθος – Πύργος
Εθνικός Πειραιά – Άρης Πετρούπολης
2η αγωνιστική Τετάρτη 29/4
Πύργος – Εθνικός Π.
Άρης Π. – Ζάκυνθος
3η αγωνιστική Κυριακή 3/5
Εθνικός Π. – Ζάκυνθος
Πύργος – Άρης Π.
4η αγωνιστική Κυριακή 10/5
Πύργος – Ζάκυνθος
Άρης Π. – Εθνικός Π.
5η αγωνιστική Τετάρτη 13/5
Εθνικός Π. – Πύργος
Ζάκυνθος – Άρης Π.
6η αγωνιστική Κυριακή 17/5
Άρης Π. – Πύργος
Ζάκυνθος – Εθνικός Π.















