Ακολουθήστε μας:
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Βραστά, μάτια ή ομελέτα: 5 απλές και νόστιμες συνταγές με αυγά

21 Μαρτίου 2023
Βραστά, μάτια ή ομελέτα: 5 απλές και νόστιμες συνταγές με αυγά

Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο και πάνε με όλα! Ο Φάνης Μαϊκαντής παίζει με τα αυγά και μας μαθαίνει τα μυστικά για τέλεια αυγά μάτια, τις πιο αφράτες ομελέτες, τα καλύτερα σκραμπλ, τα ιδανικά βραστά και τα πιο λαχταριστά ποσέ!

1. Αυγά σκραμπλ σε προζυμένιο ψωμί, με απάκι, καππαρόφυλλα  και αγγούρι τουρσί

20 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

Για το σκραμπλ:
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
20 ml γάλα φρέσκο
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 φέτες προζυμένιο ψωμί
6 λεπτές φέτες χοιρινό απάκι
6 καππαρόφυλλα

Για το αγγουράκι τουρσί στιγμής:
1 μικρό αγγούρι
500 ml νερό
5 γρ. ξίδι κόκκινο
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
6 κόκκους πιπέρι φρέσκο
6 κόκκους κόλιανδρο

Εκτέλεση:
Αγγουράκι τουρσί: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τον κόλιανδρο. Δίνουμε έναν βρασμό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι. Οταν το μείγμα νερού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αγγούρι και αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρείται για 5 μέρες στο ψυγείο). Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι μαζί με το γάλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα του αυγού. Μαγειρεύουμε για 2΄ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ύφη. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ τα αυγά έχουν ακόμα υγρασία και ενσωματώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα, φρυγανίζουμε δύο φέτες ψωμί στον φούρνο ή σε σχαροτήγανο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το χοιρινό καπάκι και σερβίρουμε: μοιράζουμε το σκραμπλ πάνω από τις φέτες ψωμιού, τις φέτες απάκι, τα καππαρόφυλλα και δίπλα όσες φέτες αγγούρι τουρσί θέλουμε. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε ε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

2. Αυγά μάτια με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού και τσιπς πατάτας

30 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

1 πατάτα
σπορέλαιο
λίγο έ.π. παρθένο ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, σε φέτες (χωρίς τη λευκή μεμβράνη)
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο  και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.

Αυγά: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε το κάθε αυγό σε χωριστά μπολάκια και κατόπιν τα προσθέτουμε ανά 2 στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει όλο το ασπράδι, για περίπου 2΄-3΄. Μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε τα αυγά με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου τα τηγανίσαμε.

Έξυπνο tip: Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί το λάδι τα θρεπτικά συστατικά και τις πολυφαινόλες του.

3. Αυγά ποσέ πάνω σε τηγανίτες, με φέτα, ντομάτα και τραγανό κολοκύθι

30 Λεπτά| Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

4 κόκκους πιπέρι μαύρο
2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
2 αυγά χωριάτικα (γιατί συνήθως το ασπράδι είναι πιο σφιχτό), σε θερμοκρασία δωματίου
1 κολοκύθι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
5 ντοματίνια ή ½ ντομάτα, σε κύβους
6 φύλλα δυόσμου
ε.π. ελαιόλαδο

Για τις τηγανίτες:
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξίδι. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ίσα να βράζει. Σπάμε το πρώτο αυγό σε ένα μικρό μπολάκι. Με ένα κουτάλι στροβιλίζουμε το νερό στην κατσαρόλα και μέσα στη δίνη ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό. Ανακατεύονταςχρονομετρούμε για 3΄, αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάμε προσεκτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τηγανίτες: Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Με ένα πίλερ βγάζουμε φλούδες από το κολοκύθι. Σε ένα μπολ το πασπαλίζουμε με αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 150 ml ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε 1 μεγάλη κουτ. σούπας μείγμα για τις τηγανίτες και τηγανίζουμε για περίπου 30΄΄-40΄΄ ή μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω. Τη γυρνάμε και από την άλλη και τηγανίζουμε για άλλο 1΄. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μοιράζουμε τις τηγανίτες σε δύο πιάτα, από πάνω ακουμπάμε ένα αυγό ποσέ και σερβίρουμε στο πλάι κύβους φέτας, ντοματίνια με ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και τραγανό κολοκύθι.

4. Ομελέτα με ρόκα, βασιλικό, ντοματίνια και κολοκυθόσπορους

1 Ώρα| Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 ντοματίνια
λίγη φρέσκια ρόκα
λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε 10 ml σε αντικολλητική τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κατευθείαν το μείγμα αυγού και μόλις σφίξει λίγο από κάτω, με το κουτάλι ανοίγουμε δυο τρεις τρύπες ώστε να πέσει το άψητο μείγμα από την επιφάνεια και να ψηθεί και αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε την ομελέτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέσα στο τηγάνι σαν ρολό, τη μεταφέρουμε στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας στο πλάι με τα ντοματίνια, τη ρόκα και τον βασιλικό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με κολοκυθόσπορους.

Νόστιμο tip: Μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά μαζί με 5 φύλλα ρόκας και 3 φύλλα βασιλικού σε ένα μπλέντερ. Ψήνοντας αυτό το μείγμα η ομελέτα θα γίνει νόστιμη, με υπέροχο χρώμα.

5. Αυγά βραστά με τριμμένη ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και μαντζουράνα

15 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
λίγο ξίδι
1 μεγάλη ντομάτα
αλάτι χοντρό
μαύρο πιπέρι
λίγη μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή
6 φέτες σαλάμι Λευκάδος
1 καρδιά μαρουλιού
λίγο ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι γεμάτο κατά τα 3/4 με νερό τοποθετούμε τα αυγά μαζί με λίγο ξίδι και αλάτι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για ακόμα 2΄ αν τα αυγά μας αρέσουν ελαφρώς βρασμένα, 3΄ για μελάτα και 6΄-8΄ για σφιχτά βρασμένα.

Αφαιρούμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 5΄ (στο ελαφρώς βρασμένο αυγό σπάμε με το πίσω μέρος του πιρουνιού την κορυφή αν θέλουμε να το φάμε με το κουτάλι ζεστό). Ξεφλουδίζουμε τα αυγά από τη στρογγυλεμένη πλευρά τους. Σε ένα μπολάκι τρίβουμε την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαντζουράνα.

Σερβίρουμε βάζοντας τα αυγά σε πιάτα, από πάνω την ντομάτα και στο πλάι λεπτές φέτες σαλάμι και τις καρδιές μαρουλιού (που μπορούμε να τις βουτήξουμε στα υγρά της ντομάτας που έχουν περισσέψει για έξτρα γεύση). Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Πονοκέφαλος: Τέσσερα κόλπα για άμεση ανακούφιση χωρίς φάρμακα

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο, το «κλειδί» της δεύτερης κάλπης και οι παρεμβάσεις σε κράτος και Σύνταγμα

Σχετικά Άρθρα

Στο δικαστήριο πάει ο πρίγκιπας Χάρι εφημερίδες-Υπέκλεπταν συνομιλίες του
Life Style

Στο δικαστήριο πάει ο πρίγκιπας Χάρι εφημερίδες-Υπέκλεπταν συνομιλίες του

7 Ιουνίου 2023
Life Style

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Πάουλα Μπαντόσα επιβεβαιώνει τη σχέση τους με υπονοούμενο για το Spotify

7 Ιουνίου 2023
Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τέσσερις κινήσεις που σώζουν ζωές
Υγεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τέσσερις κινήσεις που σώζουν ζωές

7 Ιουνίου 2023
Σοβαρό τροχαίο για τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στη Λεωφόρο Κηφισίας
Life Style, Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο για τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στη Λεωφόρο Κηφισίας

7 Ιουνίου 2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τέσσερις κινήσεις που σώζουν ζωές
Υγεία

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τέσσερις κινήσεις που σώζουν ζωές

7 Ιουνίου 2023
Σοβαρό τροχαίο για τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στη Λεωφόρο Κηφισίας
Life Style, Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο για τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη στη Λεωφόρο Κηφισίας

7 Ιουνίου 2023
Πύργος: Οι Passepartout άνοιξαν τις καλοκαιρινές με επιτυχία στην Ηλεία
Τοπικά, Πολιτισμός

Πύργος: Οι Passepartout άνοιξαν τις καλοκαιρινές με επιτυχία στην Ηλεία

7 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιες: Κύκλωμα έδινε αθλητικές διακρίσεις σε υποψήφιους για μόρια
Ελλάδα

Πανελλήνιες: Κύκλωμα έδινε αθλητικές διακρίσεις σε υποψήφιους για μόρια

7 Ιουνίου 2023
Επόμενο Άρθρο
Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο, το «κλειδί» της δεύτερης κάλπης και οι παρεμβάσεις σε κράτος και Σύνταγμα

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο, το «κλειδί» της δεύτερης κάλπης και οι παρεμβάσεις σε κράτος και Σύνταγμα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Λίγο πριν το λουκέτο – Απειλούνται με αναστολή ΜΕΘ, Καρδιολογική Παθολογική, Ουρολογική

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Λίγο πριν το λουκέτο - Απειλούνται με αναστολή ΜΕΘ, Καρδιολογική Παθολογική, Ουρολογική

«Πασχαλινό καλάθι» και «Καλάθι του νονού», σήμερα οι ανακοινώσεις, τι προβλέπεται

«Πασχαλινό καλάθι» και «Καλάθι του νονού», σήμερα οι ανακοινώσεις, τι προβλέπεται

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!