Υγιεινά μπισκότα με βρώμη, μέλι και καστανή ζάχαρη

Αυτά τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ανθό αλατιού ετοιμάζονται εύκολα και είναι πολύ υγιεινά και γευστικά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τη βανίλια και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την καρύδα, το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε για 1΄. Τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και τα σπασμένα κορνφλέικς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βήμα 2

Πλάθουμε τη ζύμη σε 30 μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν. Πιέζουμε ελαφρά τις μπάλες ζύμης να πλατύνει η κορυφή τους και ψήνουμε για 12΄-14΄ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά στις άκρες. Τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν προτού σερβίρουμε – όσο κρυώνουν θα γίνονται ακόμα πιο τραγανά.

Επόμενο Άρθρο