Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Δήμαρχοι καταγγέλλουν «διαπλεκόμενο» υφυπουργό -μελετητή με… παρελθόν (βίντεο+έγγραφα)

3 Δεκεμβρίου 2020
Δήμαρχοι καταγγέλλουν «διαπλεκόμενο» υφυπουργό -μελετητή με… παρελθόν (βίντεο+έγγραφα)

Στην σοβαρή καταγγελία ότι ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου «διαπλέκεται με μελετητικά γραφεία», προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την περασμένη Δευτέρα 30/11 ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης αναφερόμενος στην θεσμοθέτηση βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων (Π.Ο.Α.Υ.) στην περιοχή του, ο κ. Οικονόμου έχει διπλή ιδιότητα: Και εκείνου που αποφασίζει για την χωροθέτηση και εκείνου που κάνει την μελέτη ως ιδιώτης μελετητής! Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Πόρο αλλά και στο δήμο Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία.  «Έχει και πολιτική διάσταση το πράγμα, γιατί υπάρχει στον τομέα χωροταξικού του ΥΠΕΝ συγκεκριμένη και συνειδητή προσπάθεια μέσω του αρμόδιου υφυπουργού, ο οποίος ο μισός είναι υφυπουργός και ο άλλος μισός διαπλέκεται με μελετητικά γραφεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης. Και πρόσθεσε: «Ο μελετητής της ΠΟΑΥ του Πόρου είναι ο κ. Οικονόμου και στου Ξηρομέρου είναι πάλι ο ίδιος».

Παράλληλα ο δήμαρχος Πόρου κατήγγειλε ότι «καθυστερεί η Ελλάδα το Γενικό Χωροταξικό Σχεδιασμό μόνο και μόνο γιατί πρέπει να προλάβουν να γίνουν τα σχέδια για τα ιχθυοτροφεία. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος».

Αγενής, προσβλητικός και κωλυόμενος λόγω σύγκρουσης συμφέροντος

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητριάδης με το από 16/11/2020 δελτίο Τύπου του δήμου Πόρου κατήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και, ειδικότερα τον υφυπουργό Οικονόμου, ότι «αποδεικνύεται όχι μόνον αγενής και προσβλητικός αλλά και «κωλυόμενος για τον χειρισμό του εν λόγω θέματος», αφού …τυχαίνει να είναι και εκ των ιδιωτών μελετητών της Π.Ο.Α.Υ. Ξηρομέρου-Εχινάδων! (βλ. το σχετικό ΔΤ: dimosxiromerou.gr/120-anakoinoseis-epitropis-agona/3049-deltio-typou-tis- epitropis-agona13112020 ). Όμως και στη Μελέτη για την Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου, αναφέρεται μεταξύ των υπεύθυνων σύνταξης ο …Δημήτριος Οικονόμου, δρ. Πολεοδόμος και Χωροτάκτης, καθηγητής Παν. Θεσσαλίας! (σ.σ. στο έγγραφο που δημοσιεύει ο δήμος Πόρου εμφανίζεται ως μέλος της ομάδας της εταιρείας ambio που εκπονεί την μελέτη). Ρωτάμε λοιπόν δημοσίως, αφού δεν μπορέσαμε να ρωτήσουμε κατά πρόσωπο τον ίδιο τον κ. Οικονόμου ή τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη: πρόκειται για συνωνυμία, ή στα αλήθεια ο κ. Υφυπουργός μεθοδεύει από την σημερινή του θέση, παρά την προφανή σύγκρουση συμφέροντος, την θεσμοθέτηση Μελετών τις οποίες έχει συντάξει (και) ο ίδιος ως ιδιώτης μελετητής;», κατέληγε το δελτίο Τύπου του δήμου Πόρου.

Τον στηρίζει ο Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, η ΚΕΔΕ ζήτησε τη Δευτέρα ομόφωνα την απόσυρση του χωροταξικού νομοσχεδίου (σ.σ. με συντάκτη τον κ. Οικονόμου) το οποίο, ωστόσο,  είχε εκθειάσει πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην οξεία κριτική κατά του ν/σ πρωτοστάτησε η «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Δ. Παπαστεργίου, o οποίος, είναι γνωστό στους παροικούντες την Αυτοδιοίκηση ότι, επελέγη απευθείας από το Μαξίμου.

Ενδεικτικό είναι ότι, στο βίντεο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, επίθεση κατά του κ. Οικονόμου εξαπολύει και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχος Πύλου Νεστορος και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά:  «Ακούω τώρα τη Βουλή που μιλάει (σ.σ. ο υφυπουργός Οικονόμου) για το νομοσχέδιο. Τι να πω. Ότι λέει στη Βουλή είναι απέναντι από αυτά που ζητάμε εμείς ως ΚΕΔΕ. Έχει δίκιο ο Γιάννης (Δημητριάδης)». 

Ωστόσο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr,  ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι στηρίζει με κάθε τρόπο τον υφυπουργό του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη 25/11 στη Βουλή είχε τονίσει για το ν/σ, του οποίου την απόσυρση ζητά η ΚΕΔΕ: «Ακολουθεί τις αμέσως επόμενες βδομάδες το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο μετά από εξαντλητική δημόσια διαβούλευση, ένα νομοσχέδιο το οποίο λύνει τολμηρά χρόνια προβλήματα, όπως οι παρεκκλίσεις από την εκτός σχεδίου δόμηση αλλά και η γρήγορη εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων. Είναι, πιστεύω, ένα νομοσχέδιο το οποίο συνδυάζει την ισόρροπη ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό

 Ο υφυπουργός Δ. Οικονόμου είναι ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Έχει, μάλιστα, και παρελθόν. Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.

Τότε, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος είχε παραδεχθεί σε δήλωσή του είχε παραδεχθεί τη «συνεργασία του με τη ΛΑΜΔΑ που ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού)». Και είχε προσθέσει ότι: «Όσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενο μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Το νόμιμο και το ηθικό

Το ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ισχυρίζεται και τώρα στο θέμα της θεσμοθέτησης βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων (Π.Ο.Α.Υ.), στο οποίο καταγγέλλεται ότι βρίσκεται ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού: Ότι έχει αποχωρήσει από τις μελετητικές εταιρείες που εκπονούν τα σχέδια τα οποία εγκρίνει εκείνος ως υφυπουργός, κόντρα στην βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι. Ακόμη κι αν αυτό είναι νομότυπο, είναι και ηθικό;

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΟΥ:  Έχει και πολιτική διάσταση το πράγμα γιατί υπάρχει στον τομέα χωροταξικού του ΥΠΕΝ συγκεκριμένη και συνειδητή προσπάθεια μέσω του αρμόδιου υφυπουργού, ο οποίος ο μισός είναι υφυπουργός και ο άλλος μισός διαπλέκεται με μελετητικά γραφεία. Να πω κιόλας ότι εμείς……

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ , ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ:…..Μην τα λέμε αυτά δημόσια….

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Όχι εγώ πρέπει να τα πω. Ακούστε να δείτε. Να σας βγάλω και από τη δύσκολη θέση γιατί όλοι τα ξέρετε. Ο μελετητής της ΠΟΑΕΥ του Πόρου είναι ο κ. Οικονόμου και στου Ξηρομέρου είναι πάλι ο ίδιος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΤΑΡΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕΔΕ: Ακούω τώρα τη Βουλή που μιλάει (σ.σ. ο υφυπουργός Οικονόμου) για το νομοσχέδιο. Τι να πω. Ότι λέει στη Βουλή είναι απέναντι από αυτά που ζητάμε εμείς ως ΚΕΔΕ. Έχει δίκιο ο Γιάννης (Δημητριάδης).

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν τα ‘ξερα αυτά. Τα βρήκα ψάχνοντας…. Ήταν στον διαγωνισμό και μετά λένε εξαιρέθηκε βγήκε από το σχήμα. Και όλοι οι άλλοι οι φίλοι του, συνέταιροί συνεργάτες συνεχίζουν και φτιάχνουν το ίδιο σχέδιο. ….Καθυστερεί η Ελλάδα το Γενικό Χωροταξικό Σχεδιασμό μόνο και μόνο γιατί πρέπει να προλάβουν να γίνουν τα σχέδια για τα ιχθυοτροφεία. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Πρέπει να τα πω με το όνομά τους

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

Με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την αντίθεση του Δήμου Πόρου στην θεσμοθέτηση βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων (Π.Ο.Α.Υ.) στο νησί. Συγκεκριμένα, ενώ από τα τέλη Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης έχει ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Υπουργός τον παρέπεμψε τελικά στον αρμόδιο Υφυπουργό Χωροταξίας κ. Δ. Οικονόμου. Ωστόσο, στην τηλεδιάσκεψη που διενεργήθηκε στις 13.11.2020, δεν εμφανίστηκε ο Υφυπουργός, αλλά τρεις συνεργάτιδές του, οι οποίες βέβαια δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να ακούσουν και να συζητήσουν την θέση του Δήμου Πόρου για ματαίωση των σχετικών σχεδίων.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση είχε επιφυλάξει μια μέρα νωρίτερα η ηγεσία του ΥΠ.Π.ΕΝ. και στον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ι. Τριανταφυλλάκη, ο οποίος είχε επίσης ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. της περιοχής του. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Υφυπουργός αποδεικνύεται όχι μόνον αγενής και προσβλητικός αλλά και «κωλυόμενος για τον χειρισμό του εν λόγω θέματος», αφού …τυχαίνει να είναι και εκ των ιδιωτών μελετητών της Π.Ο.Α.Υ. Ξηρομέρου-Εχινάδων! (βλ. το σχετικό ΔΤ: dimosxiromerou.gr/120-anakoinoseis-epitropis-agona/3049-deltio-typou-tis- epitropis-agona13112020 )

Όμως και στη Μελέτη για την Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου, αναφέρεται μεταξύ των υπεύθυνων σύνταξης ο …Δημήτριος Οικονόμου, δρ. Πολεοδόμος και Χωροτάκτης, καθηγητής Παν. Θεσσαλίας! Ρωτάμε λοιπόν δημοσίως, αφού δεν μπορέσαμε να ρωτήσουμε κατά πρόσωπο τον ίδιο τον κ. Οικονόμου ή τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη: πρόκειται για συνωνυμία, ή στα αλήθεια ο κ. Υφυπουργός μεθοδεύει από την σημερινή του θέση, παρά την προφανή σύγκρουση συμφέροντος, την θεσμοθέτηση Μελετών τις οποίες έχει συντάξει (και) ο ίδιος ως ιδιώτης μελετητής;

 

ΠΗΓΗ: https://www.aftodioikisi.gr/

Προηγούμενο Άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο 3,9% και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Επόμενο Άρθρο

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

Σχετικά Άρθρα

Πλήρης σύνταξη πριν τα 62: Οι ασφαλισμένοι με 25ετία που αποχωρούν νωρίτερα
Ελλάδα

Πλήρης σύνταξη πριν τα 62: Οι ασφαλισμένοι με 25ετία που αποχωρούν νωρίτερα

22 Μαΐου 2025
Αναδρομικά σε συνταξιούχους τον Σεπτέμβριο – Τα ποσά και οι δικαιούχοι
Ελλάδα

Αναδρομικά σε συνταξιούχους τον Σεπτέμβριο – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

22 Μαΐου 2025
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Μικρές ζημιές και κατολισθήσεις
Ελλάδα

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Μικρές ζημιές και κατολισθήσεις

22 Μαΐου 2025
Εξετάζεται λύση για τον δρόμο Πύργος – Τσακώνα με εξαίρεση την περιοχή του Καϊάφα
Ελλάδα

Εξετάζεται λύση για τον δρόμο Πύργος – Τσακώνα με εξαίρεση την περιοχή του Καϊάφα

22 Μαΐου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Πλήρης σύνταξη πριν τα 62: Οι ασφαλισμένοι με 25ετία που αποχωρούν νωρίτερα
Ελλάδα

Πλήρης σύνταξη πριν τα 62: Οι ασφαλισμένοι με 25ετία που αποχωρούν νωρίτερα

22 Μαΐου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

22 Μαΐου 2025
Πύργος: Την Παρασκευή το φεστιβάλ εθελοντισμού για δράσεις ενεργού πολίτη
Τοπικά

Πύργος: Την Παρασκευή το φεστιβάλ εθελοντισμού για δράσεις ενεργού πολίτη

22 Μαΐου 2025
Δήμος Ήλιδας: Τηλεϊατρική μέσω ψηφιακών συστημάτων
Τοπικά

Δήμος Ήλιδας: Τηλεϊατρική μέσω ψηφιακών συστημάτων

22 Μαΐου 2025
Επόμενο Άρθρο
ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

Unlock στα Χριστούγεννα, στους λοιμωξιολόγους η απόφαση για τα σχολεία, ανοίγουν καταστήματα επιστρέφουν προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Unlock στα Χριστούγεννα, στους λοιμωξιολόγους η απόφαση για τα σχολεία, ανοίγουν καταστήματα επιστρέφουν προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο

Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!