45′ προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45′
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τη βελούδινη μους σοκολάτας, ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, μόλις κάψει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
- Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά τη φορά, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη, σταθερή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή με νιφάδες σοκολάτας.
gastronomos.gr