Ακολουθήστε μας:
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

13 Οκτωβρίου 2022
Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού πραγματικά δε χρειάζεται καθόλου ζύμωμα! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσετε δε θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε στο ψωμί σας ό,τι αλεύρι θέλετε.

Η δοσολογία είναι για να φτιάξετε 2 αρκετά μεγάλα καρβέλια. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το ψωμί θέλει μια προεργασία για τη ζύμη που πρέπει να την κάνετε την προηγούμενη μέρα και να αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει.Πώς φτιάχνουμε το ψωμί μας; Πολύ εύκολα.

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Αυτό είναι όλο.

Προσοχή: Η ζύμη θα φουσκώσει στο ψυγείο οπότε θα πρέπει να την έχετε βάλει σε αρκετά μεγάλο μπολ με μπόλικο ελεύθερο χώρο. Διαφορετικά το επόμενο πρωί θα βρείτε τη ζύμη του ψωμιού σας να έχει ξεχειλίσει (μου συνέβει για αυτό το λέω!)

Αφού η ζύμη μείνει 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο μας, π.χ. την επόμενη μέρα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και θα δούμε ότι έχει ακόμα μια υγρασία. Γι’ αυτό, απλώνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο και ζυμώνουμε τη ζύμη ίσα-ίσα για να γίνει στεγνή. Δε χρειάζεται ζύμωμα πάνω από 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς και βάζουμε μέσα μια κενή γάστρα καπακωμένη για να κάψει καλά. Η γάστρα δε χρειάζεται ούτε λάδωμα ούτε κάτι άλλο.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας ένα μεγάλο καρβέλι (ή δύο μικρότερα καρβέλια ή όπως αλλιώς θέλουμε) και το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε το ψωμί μας να ψηθεί στους 250 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Προσοχή: δεν ανοίγουμε το φούρνο στο χρόνο αυτό για να μη χαθεί η θερμότητα. Επίσης, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο σας.

Μετά από 40 λεπτά περίπου, αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και θα πρέπει να δούμε ότι έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα. Αφήνουμε το ψωμάκι μας να ψηθεί χωρίς καπάκι για ακόμα 10-15 λεπτά για να φτιάξει τραγανή κόρα.

Το ψωμί τώρα πρέπει να είναι έτοιμο. Θα το καταλάβετε από το κλασικό χρώμα που θα έχει αποκτήσει η κόρα του. Για σιγουριά, με ένα μαχαιράκι το τρυπάμε κάθετα και βλέπουμε στη λάμα του μαχαιριού αν έχει ακόμα υγρασία (δεν πρέπει να έχει). Το βγάζουμε από το φούρνο και απολαμβάνουμε το πιο γευστικό ψωμί με την οικογένεια.

 

Συμβουλές για καλό ψωμί

Συμβουλή #1: Πειραματιστείτε ελεύθερα για να φτιάξετε το δικό σας ψωμί χωρίς ζύμωμα με έξτρα υλικά μέσα (τυρί, ελιές κλπ)

Συμβουλή #2: Μη βάλετε πολύ νερό στη ζύμη του ψωμιού σας. Οι 3 κούπες που βάζουμε στη συνταγή αντιστοιχούν σε 650-700 γραμμάρια το πολύ (ζυγίστε το για σιγουριά!).

 

 

 

/www.supersyntages.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ορφέας Αυγουστίδης: Θα γίνουν άλλοι τέσσερις γάμοι στον «Σασμό», κάποιοι θα είναι ματωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Πύργου – Παν. Αντωνακόπουλος: “Δικαιώνονται οι προσπάθειες μας για το Ποτόκι”

Σχετικά Άρθρα

Βασίλης Καρράς: Αδυνατισμένος και αγνώριστος έναν χρόνο μετά την περιπέτεια με την υγεία του
Life Style, Ελλάδα

Βασίλης Καρράς: Αδυνατισμένος και αγνώριστος έναν χρόνο μετά την περιπέτεια με την υγεία του

20 Μαρτίου 2023
Aρωματική πατατόπιτα με μυρωδικά
Life Style

Aρωματική πατατόπιτα με μυρωδικά

20 Μαρτίου 2023
Σασμός: «Ο Αντώνης θα ζήσει και μαζί με τον παπά θα φέρουν τον σασμό»
Life Style

Σασμός: «Ο Αντώνης θα ζήσει και μαζί με τον παπά θα φέρουν τον σασμό»

20 Μαρτίου 2023
Δήμος Ζαχάρως: Υποψήφιος Δήμαρχος o Τάσος Κάπος
Τοπικά, Πολιτική

Δήμος Ζαχάρως: Υποψήφιος Δήμαρχος o Τάσος Κάπος

20 Μαρτίου 2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Σασμός: «Ο Αντώνης θα ζήσει και μαζί με τον παπά θα φέρουν τον σασμό»
Life Style

Σασμός: «Ο Αντώνης θα ζήσει και μαζί με τον παπά θα φέρουν τον σασμό»

20 Μαρτίου 2023
Δήμος Ζαχάρως: Υποψήφιος Δήμαρχος o Τάσος Κάπος
Τοπικά, Πολιτική

Δήμος Ζαχάρως: Υποψήφιος Δήμαρχος o Τάσος Κάπος

20 Μαρτίου 2023
ΠΥΡΓΟΣ: Βανδαλισμένα Μνημεία και μια πόλη που υποκριτικά τιμά τους Ήρωες – Με δοξολογίες και παρελάσεις…
Νέα

ΠΥΡΓΟΣ: Βανδαλισμένα Μνημεία και μια πόλη που υποκριτικά τιμά τους Ήρωες – Με δοξολογίες και παρελάσεις…

20 Μαρτίου 2023
Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,6% η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ-Οι ευθύνες για τα Τέμπη-Οργή το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες
Ελλάδα, Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,6% η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ-Οι ευθύνες για τα Τέμπη-Οργή το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες

20 Μαρτίου 2023
Επόμενο Άρθρο
Δήμος Πύργου – Παν. Αντωνακόπουλος: “Δικαιώνονται οι προσπάθειες μας για το Ποτόκι”

Δήμος Πύργου - Παν. Αντωνακόπουλος: “Δικαιώνονται οι προσπάθειες μας για το Ποτόκι”

Moderna και Merc φέρνουν σε λίγους μήνες το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Moderna και Merc φέρνουν σε λίγους μήνες το εμβόλιο κατά του καρκίνου

Σπίτι στην Ελλάδα θέλουν χιλιάδες Γερμανοί: Ποιες περιοχές βρίσκονται πρώτες στην προτίμησή τους

Σπίτι στην Ελλάδα θέλουν χιλιάδες Γερμανοί: Ποιες περιοχές βρίσκονται πρώτες στην προτίμησή τους

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookie.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος

Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!