20′ προετοιμασία
30′ αναμονή
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βινεγκρέτ
- Για να ετοιμάσουμε την panzanella ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και το ξίδι.
Σαλάτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα ταψάκι απλώνουμε σε μονή στρώση τους κύβους ψωμιού και τους ψήνουμε για 4-5 λεπτά, σείοντας μερικές φορές το ταψί για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Τους βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα κατά μέρος για 30 λεπτά, για να απορροφήσει το ψωμί τα νόστιμα ζουμιά των υλικών.
gastronomos.gr